zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub
Autor: Garden & Kitchen Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub

Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub

Hodnoceno: 4x
Napadlo vás někdy, že byste mohli připravit těstoviny a smíchat je s omáčkou z kuřecích jater? Ano, jde možná o trochu nezvyklé spojení, ještě navíc s houbami, ale věřte nám, že pokud máte játra rádi, určitě vás recept zaujme.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno.
  2. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte pokrájenou cibuli a nechte na mírném ohni zezlátnout.
  3. Sušené houby zalijte teplou vodou a nechte aspoň 20 minut namáčet.
  4. Játra očistěte od blan a pokrájejte na kousky.
  5. Poté je přidejte k osmahnuté cibulce a opékejte 3–4 minuty. A pak přidejte namočené sušené houby, z kterých jste vymačkali přebytečnou vodu.
  6. Ale pozor, vodu z hub nevylévejte – nechte ji stranou, budete ji ještě potřebovat. 
  7. Následně přidejte rajčatové pyré a dezertní víno, promíchejte a 1–2 minuty povařte. 
  8. Poté přilijte vodu z hub (zhruba 150 ml) a vše ještě povařte zhruba 10 minut.
  9. Mezitím uvařte kolínka v osolené vodě podle návodu.
  10. Těstoviny smíchejte s omáčkou, přidejte lžičku lanýžového oleje a posypte parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.
Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub
Autor: Garden & Kitchen Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz