Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub
Zdroj: Garden & Kitchen
Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub
Zdroj:
Garden & Kitchen
Napadlo vás někdy, že byste mohli připravit těstoviny a smíchat je s omáčkou z kuřecích jater? Ano, jde možná o trochu nezvyklé spojení, ještě navíc s houbami, ale věřte nám, že pokud máte játra rádi, určitě vás recept zaujme.
Postup přípravy
-
Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno.
-
V pánvi rozpusťte máslo, přidejte pokrájenou cibuli a nechte na mírném ohni zezlátnout.
-
Sušené houby zalijte teplou vodou a nechte aspoň 20 minut namáčet.
-
Játra očistěte od blan a pokrájejte na kousky.
-
Poté je přidejte k osmahnuté cibulce a opékejte 3–4 minuty. A pak přidejte namočené sušené houby, z kterých jste vymačkali přebytečnou vodu.
-
Ale pozor, vodu z hub nevylévejte – nechte ji stranou, budete ji ještě potřebovat.
-
Následně přidejte rajčatové pyré a dezertní víno, promíchejte a 1–2 minuty povařte.
-
Poté přilijte vodu z hub (zhruba 150 ml) a vše ještě povařte zhruba 10 minut.
-
Mezitím uvařte kolínka v osolené vodě podle návodu.
-
Těstoviny smíchejte s omáčkou, přidejte lžičku lanýžového oleje a posypte parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.
Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub 2
Zdroj:
Garden & Kitchen