Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub

Moje hodnocení
5x

Napadlo vás někdy, že byste mohli připravit těstoviny a smíchat je s omáčkou z kuřecích jater? Ano, jde možná o trochu nezvyklé spojení, ještě navíc s houbami, ale věřte nám, že pokud máte játra rádi, určitě vás recept zaujme.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • kolínka (např. Panzani) 500 g
  • kuřecí játra 400 g
  • sušené houby (sušené hříbky) 30 g
  • rajský protlak (rajčatový protlak) 1 lžíce
  • cibule (střední cibule) 1 ks
  • máslo 50 g
  • sladké dezertní víno 50 ml
  • lanýžový olej 1 lžička
  • parmazán (strouhaný parmazán) 30 g
  • čerstvá petrželka

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno.
  2. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte pokrájenou cibuli a nechte na mírném ohni zezlátnout.
  3. Sušené houby zalijte teplou vodou a nechte aspoň 20 minut namáčet.
  4. Játra očistěte od blan a pokrájejte na kousky.
  5. Poté je přidejte k osmahnuté cibulce a opékejte 3–4 minuty. A pak přidejte namočené sušené houby, z kterých jste vymačkali přebytečnou vodu.
  6. Ale pozor, vodu z hub nevylévejte – nechte ji stranou, budete ji ještě potřebovat.
  7. Následně přidejte rajčatové pyré a dezertní víno, promíchejte a 1–2 minuty povařte.
  8. Poté přilijte vodu z hub (zhruba 150 ml) a vše ještě povařte zhruba 10 minut.
  9. Mezitím uvařte kolínka v osolené vodě podle návodu.
  10. Těstoviny smíchejte s omáčkou, přidejte lžičku lanýžového oleje a posypte parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty