Suroviny
- těstoviny (kolínka (např. Panzani)) 500 g
- kuřecí játra 400 g
- sušené houby (hříbky) 30 g
- rajský protlak 1 lžíce
- cibule (střední ) 1 ks
- máslo 50 g
- dezertní víno (sladké ) 50 ml
- lanýžový olej 1 lžička
- strouhaný parmazán 30 g
- petrželka (čerstvá )
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno.
- V pánvi rozpusťte máslo, přidejte pokrájenou cibuli a nechte na mírném ohni zezlátnout.
- Sušené houby zalijte teplou vodou a nechte aspoň 20 minut namáčet.
- Játra očistěte od blan a pokrájejte na kousky.
- Poté je přidejte k osmahnuté cibulce a opékejte 3–4 minuty. A pak přidejte namočené sušené houby, z kterých jste vymačkali přebytečnou vodu.
- Ale pozor, vodu z hub nevylévejte – nechte ji stranou, budete ji ještě potřebovat.
- Následně přidejte rajčatové pyré a dezertní víno, promíchejte a 1–2 minuty povařte.
- Poté přilijte vodu z hub (zhruba 150 ml) a vše ještě povařte zhruba 10 minut.
- Mezitím uvařte kolínka v osolené vodě podle návodu.
- Těstoviny smíchejte s omáčkou, přidejte lžičku lanýžového oleje a posypte parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.
Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater a sušených hub 2 Zdroj: Garden & Kitchen