Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle
Suroviny (2–4 porce)
Postup
- Srdíčka překrojte podélně napůl a játra nakrájejte na stejně velké kousky. Promíchejte je v míse se solí, kořením a olivovým olejem a nechte alespoň 30 minut marinovat.
- Srdíčka a játra napíchejte střídavě na špízy a grilujte je pěkně zostra na červeném uhlí, až ztmavnou, ale zároveň zůstanou ještě lehce růžová. Pokud je necháte v žáru jen o chvíli déle, než je nezbytně nutné, ztvrdnou.
- Citron překrojte a řeznou stranou ho položte na gril. Grilujte ho společně s masem.
- Před podáváním špízy osolte a zakápněte šťávou z pečených citronů.
Oheň a dým
Obliba venkovního vaření spadá do poloviny minulého století, kdy lidé začali mít tolik volného času, že ho rádi trávili s přáteli u grilu, který obsluhoval zpravidla muž a pekl na něm maso. Grilování zdomácnělo dávno i u nás, nejnovějším světovým trendem je však vaření na otevřeném ohni. Kuchař Michal Hugo Hromas je jeho velkým fanouškem a nad plameny připravoval maso a zeleninu už v době, kdy gastronomii vládla molekulární kuchyně. Ve své první kuchařce se s vámi podělí o své osvědčené recepty na jídla zeleninová, masová, ale i sladká. Na ohni totiž upečete pečivo, velký kus masa, ryby, drobné špízy i ovoce a zeleninu. Prozradí vám také, jak oheň založit, udržovat i využít jeho potenciálu na maximum střídáním různých technik a vybavení – roštu, kotlíku, tažínu a dalších, které láskyplně nazývá „můj plechový cirkus.“ Od první do poslední stránky z knihy sálá vášeň, voní kouř a stoupá dým, takže i když venku prší, máte si co číst.
Vydalo nakladatelství Euromedia Group.