Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle
Zdroj: Oheň a dým
Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle
Zdroj:
Oheň a dým
Meorav jerušalmi je jeruzalémský mix gril z vnitřností, který se připravuje na velkém a žhavém litinovém tálu. Podle pověsti jídlo vzniklo původně ze zbytků v kuchyni. Když došlo uhlí, kuchař prostě všechno nakrájel a zprudka upekl na rozpáleném tálu. Je to tradiční, tzv. „půlnoční jídlo z ulice“. Dát si ho můžete kdykoliv.
2 porce
60 minut
izraelská
Postup přípravy
-
Srdíčka překrojte podélně napůl a játra nakrájejte na stejně velké kousky. Promíchejte je v míse se solí, kořením a olivovým olejem a nechte alespoň 30 minut marinovat.
-
Srdíčka a játra napíchejte střídavě na špízy a grilujte je pěkně zostra na červeném uhlí, až ztmavnou, ale zároveň zůstanou ještě lehce růžová. Pokud je necháte v žáru jen o chvíli déle, než je nezbytně nutné, ztvrdnou.
-
Citron překrojte a řeznou stranou ho položte na gril. Grilujte ho společně s masem.
-
Před podáváním špízy osolte a zakápněte šťávou z pečených citronů.
Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle
Zdroj: Oheň a dým
Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle
Zdroj:
Oheň a dým