Michal Hugo Hromas

Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle

Moje hodnocení
4x

Meorav jerušalmi je jeruzalémský mix gril z vnitřností, který se připravuje na velkém a žhavém litinovém tálu. Podle pověsti jídlo vzniklo původně ze zbytků v kuchyni. Když došlo uhlí, kuchař prostě všechno nakrájel a zprudka upekl na rozpáleném tálu. Je to tradiční, tzv. „půlnoční jídlo z ulice“. Dát si ho můžete kdykoliv.

2 porce
60 minut
izraelská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Srdíčka překrojte podélně napůl a játra nakrájejte na stejně velké kousky. Promíchejte je v míse se solí, kořením a olivovým olejem a nechte alespoň 30 minut marinovat.
  2. Srdíčka a játra napíchejte střídavě na špízy a grilujte je pěkně zostra na červeném uhlí, až ztmavnou, ale zároveň zůstanou ještě lehce růžová. Pokud je necháte v žáru jen o chvíli déle, než je nezbytně nutné, ztvrdnou.
  3. Citron překrojte a řeznou stranou ho položte na gril. Grilujte ho společně s masem.
  4. Před podáváním špízy osolte a zakápněte šťávou z pečených citronů.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Hugo Hromas

Knižní klub Michal Hugo Hromas

Obliba venkovního vaření spadá do poloviny minulého století, kdy lidé začali mít tolik volného času, že ho rádi trávili s přáteli u grilu, který obsluhoval zpravidla muž a pekl na něm maso. Grilování zdomácnělo dávno i u nás, nejnovějším světovým trendem je však vaření na otevřeném ohni. Kuchař Michal Hugo Hromas je jeho velkým fanouškem a nad plameny připravoval maso a zeleninu už v době, kdy gastronomii vládla molekulární kuchyně. Ve své první kuchařce se s vámi podělí o své osvědčené recepty na jídla zeleninová, masová, ale i sladká. Na ohni totiž upečete pečivo, velký kus masa, ryby, drobné špízy i ovoce a zeleninu. Prozradí vám také, jak oheň založit, udržovat i využít jeho potenciálu na maximum střídáním různých technik a vybavení – roštu, kotlíku, tažínu a dalších, které láskyplně nazývá „můj plechový cirkus.“ Od první do poslední stránky z knihy sálá vášeň, voní kouř a stoupá dým, takže i když venku prší, máte si co číst.

Vydalo nakladatelství Euromedia Group.


Přečtěte si také

Recepty