Suroviny
- krůtí srdce 6 ks
- krůtí játra 300 g
- grilovací koření (oblíbené koření na gril, např. 7 druhů koření)
- olivový olej (nebo jehněčí tuk)
- citron
- sůl
Postup přípravy
- Srdíčka překrojte podélně napůl a játra nakrájejte na stejně velké kousky. Promíchejte je v míse se solí, kořením a olivovým olejem a nechte alespoň 30 minut marinovat.
- Srdíčka a játra napíchejte střídavě na špízy a grilujte je pěkně zostra na červeném uhlí, až ztmavnou, ale zároveň zůstanou ještě lehce růžová. Pokud je necháte v žáru jen o chvíli déle, než je nezbytně nutné, ztvrdnou.
- Citron překrojte a řeznou stranou ho položte na gril. Grilujte ho společně s masem.
- Před podáváním špízy osolte a zakápněte šťávou z pečených citronů.
Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle Zdroj: Oheň a dým