zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle
Autor: Oheň a dým Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle

Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle

Hodnoceno: 4x
Meorav jerušalmi je jeruzalémský mix gril z vnitřností, který se připravuje na velkém a žhavém litinovém tálu. Podle pověsti jídlo vzniklo původně ze zbytků v kuchyni. Když došlo uhlí, kuchař prostě všechno nakrájel a zprudka upekl na rozpáleném tálu. Je to tradiční, tzv. „půlnoční jídlo z ulice“. Dát si ho můžete kdykoliv.
do 1 hodiny
2–4 porce

reklama

Postup

  1. Srdíčka překrojte podélně napůl a játra nakrájejte na stejně velké kousky. Promíchejte je v míse se solí, kořením a olivovým olejem a nechte alespoň 30 minut marinovat. 
  2. Srdíčka a játra napíchejte střídavě na špízy a grilujte je pěkně zostra na červeném uhlí, až ztmavnou, ale zároveň zůstanou ještě lehce růžová. Pokud je necháte v žáru jen o chvíli déle, než je nezbytně nutné, ztvrdnou. 
  3. Citron překrojte a řeznou stranou ho položte na gril. Grilujte ho společně s masem. 
  4. Před podáváním špízy osolte a zakápněte šťávou z pečených citronů. 
Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle
Autor: Oheň a dým Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle

reklama

Oheň a dým
Michal Hugo Hromas

Obliba venkovního vaření spadá do poloviny minulého století, kdy lidé začali mít tolik volného času, že ho rádi trávili s přáteli u grilu, který obsluhoval zpravidla muž a pekl na něm maso. Grilování zdomácnělo dávno i u nás, nejnovějším světovým trendem je však vaření na otevřeném ohni. Kuchař Michal Hugo Hromas je jeho velkým fanouškem a nad plameny připravoval maso a zeleninu už v době, kdy gastronomii vládla molekulární kuchyně. Ve své první kuchařce se s vámi podělí o své osvědčené recepty na jídla zeleninová, masová, ale i sladká. Na ohni totiž upečete pečivo, velký kus masa, ryby, drobné špízy i ovoce a zeleninu. Prozradí vám také, jak oheň založit, udržovat i využít jeho potenciálu na maximum střídáním různých technik a vybavení – roštu, kotlíku, tažínu a dalších, které láskyplně nazývá „můj plechový cirkus.“ Od první do poslední stránky z knihy sálá vášeň, voní kouř a stoupá dým, takže i když venku prší, máte si co číst. 

Vydalo nakladatelství Euromedia Group