Suroviny
- olivový olej (nebo máslo)
- cibule (jemně nasekaná) 1 ks
- česnek (nasekaný) 4 stroužky
- chilli papričky (nasekaná najemno) 1 ks
- uzená paprika 1 lžička
- chutney (silné) 4 lžíce
- loupaná rajčata 410 g
- rajský protlak 4 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
- pepř (čerstvě mletý)
- tabasco
- kuřecí játra
- červené víno 1/4 hrnku
Postup přípravy
- Na oleji nebo másle poduste asi 5 minut cibuli.
- Přidejte všechny ingredience, kromě jater a vína. Na mírném ohni vařte 15 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Zvyšte teplotu, přidejte játra a víno a při vysoké teplotě vařte asi 2 minuty. Dobře promíchejte a vařte další 3 minuty na mírném ohni.
- Sundejte z ohně, ochutnejte, dochuťte podle potřeby pepřem, sójovou omáčkou a Tabascem. Podávejte s pečivem jako předkrm nebo chuťovku.