reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuřecí játra s karamelizovanými jablky
Autor: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka Kuřecí játra s karamelizovanými jablky

Rychlá večeře: Kuřecí játra s karamelizovanými jablky

Hodnoceno: 16x
„Výtečný předkrm nebo i hlavní chod podle množství, které si dopřejete. Kuřecí játra jsou dostupná a jsou zdrojem kvalitních živin. Při úpravě je chraňte před vysušením, měla by ve středu zůstat narůžovělá a šťavnatá,“ radí Zdeněk Pohlreich. Tučnější játra perfektně vyváží pikantní balzamiko a sladkost karamelizovaných jablek.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Jablka:

Postup

  1. Jablka zbavte jádřince a nakrájejte je na 1cm plátky. Vyskládejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem, zakápněte medem, poklaďte pár plátky másla a pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova asi 15 minut. Občas zkontrolujte a promíchejte. 
  2. Mezitím játra odblaňte, osolte a opepřete. V pánvi rozpalte olej, vložte do ní játra a opečte je ze všech stran dozlatova, trvá to asi 3 minuty. Zalijte je balzamikem a medem a svařte tekutinu do konzistence sirupu, občas promíchejte. 
  3. Pánev stáhněte z plotny, vmíchejte plátky másla, nechte ho rozehřát a podle chuti osolte. 
  4. Krajíce chleba opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači. Játra podávejte s jablky a opečeným chlebem. Ozdobte rozmarýnem. 
Kuřecí játra s karamelizovanými jablky
Autor: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka Kuřecí játra s karamelizovanými jablky

reklama

Taková normální kuchařka
Zdeněk Pohlreich

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vždy prosazoval zdravý selský rozum, ať už při vaření, nebo v restauracích, které vedl i zlepšoval v televizním pořadu Ano, šéfe! Taková normální kuchařka je zhmotněním jeho postoje. Obsahuje recepty na hlavní jídla z běžně dostupných, zdravých surovin, které zvládne připravit začínající kuchařka i zkušená matadorka. Sám přiznává, že i doma vaří stejně – „hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádná věda.“ Kapitola omáček rozšíří vaše pole působnosti, stejně jako základní vybavení špajzky i tipy, jak zužitkovat to, co zbyde třeba od oběda. Prostě takové normální domácí vaření. 

Vydalo nakladatelství Sevruga