Zdeněk Pohlreich

Rychlá večeře: Kuřecí játra s karamelizovanými jablky

Moje hodnocení
34x

„Výtečný předkrm nebo i hlavní chod podle množství, které si dopřejete. Kuřecí játra jsou dostupná a jsou zdrojem kvalitních živin. Při úpravě je chraňte před vysušením, měla by ve středu zůstat narůžovělá a šťavnatá,“ radí Zdeněk Pohlreich. Tučnější játra perfektně vyváží pikantní balzamiko a sladkost karamelizovaných jablek.

4 porce
60 minut

Játra

Jablka

Postup přípravy

  1. Jablka zbavte jádřince a nakrájejte je na 1cm plátky. Vyskládejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem, zakápněte medem, poklaďte pár plátky másla a pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova asi 15 minut. Občas zkontrolujte a promíchejte.
  2. Mezitím játra odblaňte, osolte a opepřete. V pánvi rozpalte olej, vložte do ní játra a opečte je ze všech stran dozlatova, trvá to asi 3 minuty. Zalijte je balzamikem a medem a svařte tekutinu do konzistence sirupu, občas promíchejte.
  3. Pánev stáhněte z plotny, vmíchejte plátky másla, nechte ho rozehřát a podle chuti osolte.
  4. Krajíce chleba opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači. Játra podávejte s jablky a opečeným chlebem. Ozdobte rozmarýnem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty