Játra
- kuřecí játra 600 g
- olivový olej 100 ml
- balzamikový ocet 200 ml
- med 100 g
- máslo 100 g
- chléb 8 krajíců
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Jablka zbavte jádřince a nakrájejte je na 1cm plátky. Vyskládejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem, zakápněte medem, poklaďte pár plátky másla a pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova asi 15 minut. Občas zkontrolujte a promíchejte.
- Mezitím játra odblaňte, osolte a opepřete. V pánvi rozpalte olej, vložte do ní játra a opečte je ze všech stran dozlatova, trvá to asi 3 minuty. Zalijte je balzamikem a medem a svařte tekutinu do konzistence sirupu, občas promíchejte.
- Pánev stáhněte z plotny, vmíchejte plátky másla, nechte ho rozehřát a podle chuti osolte.
- Krajíce chleba opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači. Játra podávejte s jablky a opečeným chlebem. Ozdobte rozmarýnem.
Kuřecí játra s karamelizovanými jablky 2 Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka