Kuřecí játra s karamelizovanými jablky
Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Kuřecí játra s karamelizovanými jablky
Zdroj:
Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
„Výtečný předkrm nebo i hlavní chod podle množství, které si dopřejete. Kuřecí játra jsou dostupná a jsou zdrojem kvalitních živin. Při úpravě je chraňte před vysušením, měla by ve středu zůstat narůžovělá a šťavnatá,“ radí Zdeněk Pohlreich. Tučnější játra perfektně vyváží pikantní balzamiko a sladkost karamelizovaných jablek.
Postup přípravy
-
Jablka zbavte jádřince a nakrájejte je na 1cm plátky. Vyskládejte je do pekáče vyloženého pečicím papírem, zakápněte medem, poklaďte pár plátky másla a pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova asi 15 minut. Občas zkontrolujte a promíchejte.
-
Mezitím játra odblaňte, osolte a opepřete. V pánvi rozpalte olej, vložte do ní játra a opečte je ze všech stran dozlatova, trvá to asi 3 minuty. Zalijte je balzamikem a medem a svařte tekutinu do konzistence sirupu, občas promíchejte.
-
Pánev stáhněte z plotny, vmíchejte plátky másla, nechte ho rozehřát a podle chuti osolte.
-
Krajíce chleba opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači. Játra podávejte s jablky a opečeným chlebem. Ozdobte rozmarýnem.
Kuřecí játra s karamelizovanými jablky 2
Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Kuřecí játra s karamelizovanými jablky 2
Zdroj:
Marek Bartoš / Taková normální kuchařka