Jiří Štift

Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia

Moje hodnocení
60x

Šéfkuchař asijské restaurace Sia Jiří Štift se s námi podělil o jeden z nejoblíbenějších receptů na kuřecí kung pao. Často ho najdete i na poledním menu a jde na dračku! Není se co divit, v Sia restauraci je jídlo připravené vždy z čerstvých surovin a skvěle dochucené – kořením i láskou :)

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • kuřecí maso (kuřecí stehenní plátky) 480 g
  • jarní cibulka (jarní cibulka nakrájená na 3cm špalíčky) 4 ks
  • chilli (sušené, středně pálivé chilli papričky) 8 ks
  • arašídy (arašídy (ve slupce, ale předem vyloupané)) 160 g
  • česnek, nadrobno nakrájený 4 stroužky
  • čerstvý zázvor, nadrobno nakrájený 20 g
  • sečuánský pepř, celý 1/2 lžíce
  • bramborový škrob na obalení kuřecích stehen + na zahuštění omáčky
  • olej na smažení
  • sůl, bílý pepř a cukr na ochucení kuřecích stehen

Omáčka

  • světlá čínská sójová omáčka 100 ml
  • voda nebo kuřecí vývar 150 ml
  • cukr 3 lžíce
  • tmavá čínská sójová omáčka 4 lžíce
  • čínské víno Shaoxing 6 lžic

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájené na kousky ochuťte solí, bílým pepřem, špetkou cukru a obalte je v bramborovém škrobu. Maso smažte v rozpálené wok pánvi ve vysoké vrstvě oleje do křupava a poté nechte okapat na papírových utěrkách.
  2. Arašídy usmažte zvlášť ve vysoké vrstvě oleje a nechte je stranou okapat.
  3. V misce smíchejte všechny přísady na omáčku a nechte ji zatím stranou.
  4. V čisté wok pánvi rozpalte trochu oleje a krátce orestujte nakrájený česnek a zázvor. Přidejte osmažené kuřecí maso, jarní cibulku, sečuánský pepř, chilli a arašídy. Krátce zarestujte a zalijte připravenou omáčkou. Zhruba na půl minuty zavařte a zahustěte dle potřeby bramborovým škrobem rozpuštěným ve studené vodě.
  5. Kung pao podávejte s uvařenou jasmínovou rýží.

PRIMA TIP: Neloupané arašídy s červenou slupkou najdete v asijských obchodech i ve večerkách. Před restováním buráky obalte utěrkou, promněte a poválejte a poté vyfoukněte odpadlé šlupky.

Vítejte v pulsujícím světě asijské restaurace Sia

Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií obohacených o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.

Restaurace Sia, V Celnici 1034/6, 110 00 Praha 1

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jiří Štift


Přečtěte si také

Recepty