Suroviny
- kuřecí maso (stehenní plátky) 480 g
- jarní cibulka 4 ks
- chilli papričky (sušené, středně pálivé ) 8 ks
- arašídy (ve slupce, ale předem vyloupané) 160 g
- česnek (nadrobno nakrájený) 4 stroužky
- zázvor (nadrobno nakrájený) 20 g
- bramborový škrob (na obalení kuřecích stehen + na zahuštění omáčky)
- olej (na smažení)
- cukr
- sečuánský pepř (celý) 1/2 lžíce
- bílý pepř
- sůl
Omáčka
- sójová omáčka (světlá čínská) 50 ml
- voda (nebo kuřecí vývar) 75 ml
- cukr 2 lžíce
- sójová omáčka (tmavá čínská) 2 lžíce
- čínské víno (Shaoxing) 3 lžíce
Nechte se vést při přípravě návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájené na kousky ochuťte solí, bílým pepřem, špetkou cukru a obalte je v bramborovém škrobu. Maso smažte v rozpálené wok pánvi ve vysoké vrstvě oleje do křupava a poté nechte okapat na papírových utěrkách.
- Arašídy usmažte zvlášť ve vysoké vrstvě oleje a nechte je stranou okapat.
- V misce smíchejte všechny přísady na omáčku a nechte ji zatím stranou.
- V čisté wok pánvi rozpalte trochu oleje a krátce orestujte nakrájený česnek a zázvor. Přidejte osmažené kuřecí maso, jarní cibulku, sečuánský pepř, chilli a arašídy. Krátce zarestujte a zalijte připravenou omáčkou. Zhruba na půl minuty zavařte a zahustěte dle potřeby bramborovým škrobem rozpuštěným ve studené vodě.
- Kung pao podávejte s uvařenou jasmínovou rýží.
PRIMA TIP: Neloupané arašídy s červenou slupkou najdete v asijských obchodech i ve večerkách. Před restováním buráky obalte utěrkou, promněte a poválejte a poté vyfoukněte odpadlé šlupky.
Vítejte v pulsujícím světě asijské restaurace Sia
Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií obohacených o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.
Restaurace Sia, V Celnici 1034/6, 110 00 Praha 1
Vyzkoušejte také oblíbené indické butter chicken podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE