reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia
Autor: archiv Sia Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia

Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia

Hodnoceno: 6x
Šéfkuchař asijské restaurace Sia Jiří Štift se s námi podělil o jeden z nejoblíbenějších receptů na kuřecí kung pao. Často ho najdete i na poledním menu a jde na dračku! Není se co divit, v Sia restauraci je jídlo připravené vždy z čerstvých surovin a skvěle dochucené – kořením i láskou :)
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájené na kousky ochuťte solí, bílým pepřem, špetkou cukru a obalte je v bramborovém škrobu. Maso smažte v rozpálené wok pánvi ve vysoké vrstvě oleje do křupava a poté nechte okapat na papírových utěrkách. 
  2. Arašídy usmažte zvlášť ve vysoké vrstvě oleje a nechte je stranou okapat.
  3. V misce smíchejte všechny přísady na omáčku a nechte ji zatím stranou.
  4. V čisté wok pánvi rozpalte trochu oleje a krátce orestujte nakrájený česnek a zázvor. Přidejte osmažené kuřecí maso, jarní cibulku, sečuánský pepř, chilli a arašídy. Krátce zarestujte a zalijte připravenou omáčkou. Zhruba na půl minuty zavařte a zahustěte dle potřeby bramborovým škrobem rozpuštěným ve studené vodě.
  5. Kung pao podávejte s uvařenou jasmínovou rýží.

PRIMA TIP: Neloupané arašídy s červenou slupkou najdete v asijských obchodech i ve večerkách. Před restováním buráky obalte utěrkou, promněte a poválejte a poté vyfoukněte odpadlé šlupky.

Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia
Autor: archiv Sia Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia

Vítejte v pulsujícím světě asijské restaurace Sia

Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií obohacených o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.

Restaurace Sia, V Celnici 1034/6, 110 00 Praha 1

Interiér restaurace Sia
Autor: archiv Sia Interiér restaurace Sia

reklama

reklama