Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Japonské sendviče onigirazu a nakládané ředkvičky

Moje hodnocení
7x

Oblíbili jste si japonské sushi a nemůžete se ho nabažit? Pak vás určitě potěší dnešní recept na onigirazu. Jsou to v podstatě "sushi sendviče" na cestu. Něco jako onigiri, ale s trochu jiným postupem balení. Věříme, že si je zamilujete hned.

4 porce
60 minut
japonská

Suroviny

  • sushi rýže 1 hrnek
  • rýžový ocet 2 lžíce
  • sůl 1/2 lžičky
  • cukr 1 lžíce
  • mořská řasa Nori 4 plátky
  • římský salát
  • uzený losos 100 g
  • majonéza (japonská majonéza) 4 lžíce
  • kus okurky na plátky

Nakládané ředkvičky

  • svazek ředkviček
  • rýžový ocet 3 lžíce
  • voda 3 lžíce
  • sůl 1/4 lžičky
  • cukr 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejprve je třeba připravit lepkavou rýži. Kulatozrnnou rýži na sushi propláchněte, zalijte asi 1,5 cm nad povrch vodou a dejte pod pokličkou vařit.
  2. Až se téměř celá voda vyvaří, stáhněte rýži z plotny a nechte ji pod pokličkou dojít.
  3. Do uzavíratelné skleničky nalijte ocet, sůl a cukr, zavřete víčkem a protřepávejte, dokud se cukr i sůl nerozpustí.
  4. Octovou směs potom vlijte do rýže, promíchejte, aby se rovnoměrně ochutila, a rýži nechte vychladnout.
  5. Na plát řasy nori dejte asi tři lžíce rýže a vlhkýma rukama z ní vytvořte ve středu řasy menší čtverec, na který ve stejném tvaru a velikosti navršte list salátu, plátky okurky, uzeného lososa, lžíci majonézy a nakládané ředkvičky.
  6. Nakonec navrch přidejte zase 3 lžíce rýže a vlhkýma rukama přimáčkněte do tvaru čtverce.
  7. Řasu potom přehněte přes náplň jako psaníčko, utáhněte (je možné si pomoct i potravinovou fólií) a nechte chvíli odpočívat.
  8. Nakonec servírujte jen tak nebo se sójovou omáčkou a nakládanými ředkvičkami.

Nakládané ředkvičky:

  1. Očištěné ředkvičky nakrájejte na tenké plátky.
  2. Do uzavíratelné sklenice nalijte ocet, vodu, přidejte sůl a cukr a protřepávejte, dokud se vše nerozpustí.
  3. Potom octovou směs zahřejte a ještě horkou jí zalijte ředkvičky, které nechte odležet alespoň půl hodiny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty