Japonské sendviče onigirazu a nakládané ředkvičky
Zdroj: S vášní pro jídlo
Japonské sendviče onigirazu a nakládané ředkvičky
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Oblíbili jste si japonské sushi a nemůžete se ho nabažit? Pak vás určitě potěší dnešní recept na onigirazu. Jsou to v podstatě "sushi sendviče" na cestu. Něco jako onigiri, ale s trochu jiným postupem balení. Věříme, že si je zamilujete hned.
4 porce
60 minut
japonská
Postup přípravy
-
Nejprve je třeba připravit lepkavou rýži. Kulatozrnnou rýži na sushi propláchněte, zalijte asi 1,5 cm nad povrch vodou a dejte pod pokličkou vařit.
-
Až se téměř celá voda vyvaří, stáhněte rýži z plotny a nechte ji pod pokličkou dojít.
-
Do uzavíratelné skleničky nalijte ocet, sůl a cukr, zavřete víčkem a protřepávejte, dokud se cukr i sůl nerozpustí.
-
Octovou směs potom vlijte do rýže, promíchejte, aby se rovnoměrně ochutila, a rýži nechte vychladnout.
-
Na plát řasy nori dejte asi tři lžíce rýže a vlhkýma rukama z ní vytvořte ve středu řasy menší čtverec, na který ve stejném tvaru a velikosti navršte list salátu, plátky okurky, uzeného lososa, lžíci majonézy a nakládané ředkvičky.
-
Nakonec navrch přidejte zase 3 lžíce rýže a vlhkýma rukama přimáčkněte do tvaru čtverce.
-
Řasu potom přehněte přes náplň jako psaníčko, utáhněte (je možné si pomoct i potravinovou fólií) a nechte chvíli odpočívat.
-
Nakonec servírujte jen tak nebo se sójovou omáčkou a nakládanými ředkvičkami.
Nakládané ředkvičky:
-
Očištěné ředkvičky nakrájejte na tenké plátky.
-
Do uzavíratelné sklenice nalijte ocet, vodu, přidejte sůl a cukr a protřepávejte, dokud se vše nerozpustí.
-
Potom octovou směs zahřejte a ještě horkou jí zalijte ředkvičky, které nechte odležet alespoň půl hodiny.
Japonské sendviče onigirazu a nakládané ředkvičky 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Japonské sendviče onigirazu a nakládané ředkvičky 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo