Lukáš Soukup

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Moje hodnocení
0x

Houbová sezóna je v plném proudu a „maso lesa“ si nachází cestu i na stoly v restauracích. Ochutnat zajímavé houbové pokrmy můžete například v pražské restauraci Brambory na Pankráci. Šéfkuchař Lukáš Soukup se s námi podělil o recept na výborné smažené hřiby s bramborovým salátem. Zaručujeme, že na řízek si ani nevzpomenete.

4 porce
60 minut
česká

Houby v trojobalu

Bramborový salát

Zelenina

Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte na silnější plátky, osolte a postupně obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažte ve vepřovém sádle dozlatova.

  2. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky. Kořenovou zeleninu nakrájejte na drobné kostičky, krátce povařte (blanšírujte) v osolené vodě s trochou octa a nechte okapat. Přidejte na kostičky nakrájené jablko, kyselé okurky, vejce natvrdo a sterilovaný hrášek. Smíchejte s majonézou, jogurtem, hořčicí, lákem z okurek a osolte dle chuti.

  3. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kousky, promíchejte s olivovým olejem, solí a rozmarýnem a upečte doměkka. Kadeřávek krátce blanšírujte v osolené vodě, poté společně s pečenou zeleninou krátce prohoďte na pánvi s máslem.

  4. Na talíř naaranžujte porci bramborového salátu, přidejte restovaný kadeřávek s pečenou zeleninou a dozdobte plátky dozlatova usmažených hřibů.

Brambory na Pankráci promění obyčejnou surovinu v hlavní hvězdu na talíři

Objevte restauraci na pražském Pankráci, kde hrají hlavní roli brambory v celé své rozmanitosti – od křupavých hranolků přes španělské patatas bravas, jemné tortilly či poctivé polévky až po exotické speciality s chobotnicí nebo ceviche. Jako první podnik svého druhu zde nabízí možnost vybrat si konkrétní odrůdu brambor, ke které šéfkuchař Lukáš Soukup doporučí ideální pokrm. Spojte tuto jedinečnou zkušenost s perfektně načepovanou plzní a užijte si gastronomii, kde brambory nejsou jen přílohou, ale skutečnou hvězdou.

Vyzkoušejte také smažené houby na salátu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Funghi fritti – Smažené houby na salátu podle Emanuela Ridiho

Houbová sezona na talíři

Když přijde ta chvíle, kdy příroda štědře rozdává své dary, český národ jako jeden muž vyrazí do lesa a popuzdí uzdu národní vášní – houbaření. Je to fenomén, který mimo střední a východní Evropu nemá ve světě obdobu. V zásobě máme nespočet skvělých houbových receptů, díky kterým úlovek z lesa umíme proměnit v báječné lahůdky. Inspirujte se některými z nich.

Jihočeská kulajda | Houbová smetanová omáčka | Nakládané houby | Houbové italské risotto | Houbový guláš | Smaženice s vejci | Smažené bedly | Houbové karbanátky | Gobova juha

Zdroj receptu

Lukáš Soukup


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů