Na smažené houby
- čerstvé houby (nejlépe hřiby nebo směs hub) 400 g
- kukuřičná mouka 100–200 g
- vejce 2 ks
- olej (na smažení, nejlépe slunečnicový nebo arašídový)
- sůl
Na salát
- směs listových salátů (doporučujeme směs až pěti druhů salátu s dubáčkem, rukolou a červenou čekankou) 500 g
- rajčata 150 g
Na zálivku
- extra virgin olivový olej 100 ml
- citron 1 ks
- med
- vlašské ořechy
Připravte si smažené houby podle video receptu s Emanuelem:
Postup přípravy
- Tenčí plátky hub obalte v kukuřičné mouce a z obou stran osmažte. Provoní celou kuchyň a budou propečené dozlatova.
- Panenský olivový olej nalijte do mísy, přidejte k němu citronovou šťávu a lžičku medu. Vlašské ořechy nasekejte na tenčí nudličky. Zálivku šlehejte metličkou do chvíle, až „zežloutne“. Podle chuti ji osolte.
- Promíchejte ji se salátem (nejlépe jen tak mezi prsty). Salát ozdobte rajčátky a smaženými houbami a ihned neste na stůl.