redakce Prima FRESH

Bez masa: Smažené „kuře“ z hlívy

Moje hodnocení
5x

Původně bylo vymyšleno pro vegany jako náhrada masa, ale bezpečně si ho zamilují i ti, kdo se mu nevyhýbají. Dokřupava osmaženou hlívu podávejte s oblíbeným dipem k namáčení.

4 porce
30 minut

Suroviny

Na naložení a obalení

Postup přípravy

  1. Houby očistěte a nakrájejte nebo natrhejte zhruba na čtverečky o straně cca 4 cm. Promíchejte sójové mléko s citronovou šťávou a houby ve směsi důkladně obalte.
  2. V jiné misce promíchejte mouku, prášek a koření včetně soli a pepře podle chuti.
  3. V hlubší pánvi rozehřejte nejméně 3cm vrstvu oleje. Až bude rozehřátý, obalujte postupně kousky hub v kořeněné mouce a opatrně je smažte ze všech stran dozlatova 3 až 4 minuty z každé strany. Odkládejte na kuchyňský papír. Před podáváním ještě poprašte trochou soli.
PRIMA TIP: Na obalení hub podle tohoto receptu nepoužívejte klasické mléko, s přídavkem citronové šťávy by se srazilo a na houbách by nedrželo.

Z hlívy můžete také připravit výbornou „dršťkovou“ polévku bez masa podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty