Suroviny
- vinná klobása 300 g
- vejce
- čerstvé mléko
- strouhanka (nejlépe panko) 4 lžíce
- parmezán 2 lžíce
- citronová kůra 1/2 plodu
- hladkolistá petržel 1 svazek
- olej
- celer (nahrubo nastrouhaný) 100 g
- majonéza 2 lžíce
- zakysaná smetana 2 lžíce
- šťáva z poloviny citronu
- sůl
- pepř
- housky
Postup přípravy:
- Vinnou klobásu rozdělte na dvě části, vytvořte z nich šneky a uprostřed je zajistěte špejlí, aby se nerozmotaly.
- Do misky přidejte strouhanku, parmezán, citronovou kůru a část najemno nasekané petrželky. Klobásu obalte ve vejci rozšlehaném s trochou mléka, a potom v bylinkové směsi se strouhankou.
- Klobásu pak pozvolna opečte z obou stran na oleji dozlatova. Na remuládu promíchejte celer s majonézou, zakysanou smetanou, citronovou šťávou, částí nasekané petrželky a dochuťte solí a pepřem.
- Housku řeznou stranou opečte dokřupava, naspod položte křupavou klobásu, navrch část remulády a přiklopte druhou částí housky.
Pokud máte rádi recepty s uzeninami a klobásami, vyzkoušejte tuto chutnou tortillu s chorizem podle videoreceptu:
Kompletní recept ZDE
A nebo tu máme další recepty s vinnou klobásou: