reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Věnec z listového těsta plněný vinnou klobásou a špenátem
Autor: Marek Bartoš Věnec z listového těsta plněný vinnou klobásou a špenátem

Věnec z listového těsta plněný vinnou klobásou a špenátem

Hodnoceno: 5x
Ani milovníci masa nepřijdou na vaší party zkrátka. Křupavý teplý věnec z listového těsta s jemnou vinnou klobásou a česnekovým špenátem zmizí rychlostí blesku. Raději připravte více plechů najednou, a pokud si chcete vyhrát, zabalte klobásu jako miminko a vytvořte tak vtipné jednohubky. Podávejte s bylinkovou omáčkou nebo křenovou smetanou.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. 
  2. Listové těsto rozválejte. Česnek oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a nasypte rovnoměrně na těsto. Poklaďte lístky špenátu a rozkrojte podélně na tři stejně široké pruhy. Vinnou klobásu rozkrojte na tři stejně dlouhé kousky o délce pruhu z těsta. 
  3. Vinnou klobásu položte doprostřed každého pruhu, zarolujte těsto, položte ho na plech. Vzniklé válečky spojte užšími konci k sobě tak, abyste vytvořili věnec. Pokud se nevejde na plech, udělejte uprostřed ještě jeden malý věneček. Vejce prošlehejte vidličkou s vínem, pomašlujte jím těsto a pečte ho v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. 
  4. Vyjměte, nechte pár minut zchladnout a krájejte na 3cm plátky. Podávejte samotné nebo třeba s bylinkovou omáčkou. 

Vhodné víno: Svěží, mladé suché bílé víno, nepříliš aromatické, odrůdy Neuburské, Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené. 

Věnec z listového těsta plněný vinnou klobásou a špenátem
Autor: Marek Bartoš Věnec z listového těsta plněný vinnou klobásou a špenátem

Víno ve sklence a na talíři
Kristina Šemberová

Víte, že moravští a čeští vinaři pravidelně sbírají medaile na mezinárodních soutěžích vín a jejich vína se podávají i v michelinských restauracích? Zkušená editorka a autorka kuchařek (Sladká první republika a Neštěkej a jez!) Kristina Šemberová ve své třetí knize poutavě představuje tuzemské vinařské oblasti, výrobu vína, jeho uchovávání, servírování i jak a proč vůbec s ním vařit. Prakticky si to můžete vyzkoušet v 76 receptech na dobroty s vínem a k vínu, od předkrmů přes polévku, hlavní chody a saláty až po grilování a dezerty. Ať už potřebujete rychle připravit teplou večeři, nebo chcete překvapit svou lásku, servírovat rodinný oběd nebo pozvat přátele na party, ve vinné kuchařce Víno ve sklence a na talíři najdete vhodné pokrmy i s ideálním vinným doprovodem, který doporučuje trojnásobný nejlepší someliér ČR Tomáš Brůha. 

www.vinnakucharka.cz

reklama

Související témata: listové těsto , vinná klobása , špenát , Malá jídla

reklama