Podzimní nádivka s vinnou klobásou
Zdroj: Klára Michalová
Podzimní nádivka s vinnou klobásou
Zdroj:
Klára Michalová
Nádivka je báječná věc – ze staršího pečiva jednoduše vykouzlíte vynikající plnohodnotné jídlo, které můžete volně proměňovat podle sezony a stavu zásob. Pokud ji pečete jen na Velikonoce, je to určitě škoda – zkuste třeba tuhle voňavou podzimní verzi plnou chuti a své dílo korunujte krásně upečenou vinnou klobásou.
Postup přípravy
-
Do velké mísy nakrájejte toustový chléb na malé kostičky. Pokropte mlékem nebo vodou.
-
Nakrájejte cibule nahrubo a uzené maso na kostičky. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli s masem, po chvíli přihoďte na kostičky nakrájenou dýni a nasekanou hlívu.
-
Po asi pěti minutách přihoďte na kostky nasekanou kapustu a nahrubo nasekané vlašské ořechy. Osolte, opepřete, dochuťte šalvějí a muškátovým květem. Podlijte asi 100 ml horké vody a restujte, až bude dýně skoro měkká. Nakonec vmíchejte nasekaný mangold, špenát nebo listovou kapustu.
-
Směs přidejte k navlhčenému pečivu, přidejte vejce a promíchejte. Přendejte do máslem vymazané kulaté formy, lehce uhlaďte a navrch volně stočte vinnou klobásu, poprašte uzenou paprikou a pečte asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
-
Před podáváním nechte 10 minut stát, nádivka krásně zpevní.
Podzimní nádivka s vinnou klobásou 2
Zdroj: Klára Michalová
Podzimní nádivka s vinnou klobásou 2
Zdroj:
Klára Michalová