S Klárou v kuchyni: Polévka minestrone s knedlíčky z vinné klobásy
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Polévka minestrone s knedlíčky z vinné klobásy
Zdroj:
Klára Michalová
Minestrone je italská polévka plná zeleniny, kterou můžou doplnit luštěniny, těstoviny i maso a uzeniny. Neexistuje žádný jediný správný recept – ten se mění podle sezony a hlavně podle stavu domácích zásob. Tato verze je plná podzimní zeleniny, bílých fazolí a knedlíčků z vinné klobásy, které polévce dodají výtečnou chuť. O závěrečné doladění se postará bazalkové pesto.
Postup přípravy
-
Ve velkém hrnci na olivovém oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo a malý kousek uzené slaniny na kostičky.
-
Po chvíli přidejte kousky vinné klobásy, které jste vymačkali ze střívka (ve velikosti malé kuličky). Zarestujte a přihoďte mrkve nakrájené na půlkolečka, řapíky celeru na plátky, hlívu natrhanou na proužky a nasekané stroužky česneku. Restujte asi 3 minuty, poté přidejte rajský protlak a uzenou papriku. Promíchejte a zalijte horkou vodou.
-
Přidejte brambory nakrájené na menší kostičky, sekaná rajčata a slité bílé fazole. Dochuťte solí, drceným chilli, sušenou saturejkou a přihoďte bobkové listy. Vařte 10 minut, poté přidejte rozčtvrcené růžičkové kapustičky a nakrájené zelené fazolky. Vařte dalších 10 minut.
-
Přilijte vinný ocet a vhoďte velkou hrst baby špenátu. Nakonec ještě nasekanou petržel.
-
Nandejte na talíř, navrch dejte malou lžičku bazalkového pesta a posypte nastrouhaným parmazánem.
S Klárou v kuchyni: Polévka minestrone s knedlíčky z vinné klobásy 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Polévka minestrone s knedlíčky z vinné klobásy 2
Zdroj:
Klára Michalová