S Klárou v kuchyni: Polévka minestrone s knedlíčky z vinné klobásy

Moje hodnocení
4x

Minestrone je italská polévka plná zeleniny, kterou můžou doplnit luštěniny, těstoviny i maso a uzeniny. Neexistuje žádný jediný správný recept – ten se mění podle sezony a hlavně podle stavu domácích zásob. Tato verze je plná podzimní zeleniny, bílých fazolí a knedlíčků z vinné klobásy, které polévce dodají výtečnou chuť. O závěrečné doladění se postará bazalkové pesto.

6 porcí
30 minut

Suroviny

  • olivový olej 1 lžíce
  • cibule 1 ks
  • uzená slanina 50 g
  • vinná klobása 100 g
  • mrkev 2 ks
  • řapíkatý celer 2 řapíky
  • hlíva ústřičná 100 g
  • česnek 3 stroužky
  • rajský protlak 2 lžíce
  • uzená paprika 1 lžíce
  • horká voda 1,5 litru
  • brambory 4 ks
  • krájená rajčata 200 g (1/2 plechovky)
  • bílé fazole cannellini 400 g (1 plechovka)
  • sůl
  • drcené chilli
  • sušená saturejka 1 lžička
  • bobkový list 3 ks
  • růžičkové kapustičky 8 ks
  • zelené fazolky 100 g
  • vinný ocet 1–2 lžíce
  • baby špenát 1 velká hrst
  • hladkolistá petržel 1 hrst
  • bazalkové pesto k podávání
  • nastrouhaný parmazán k podávání

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci na olivovém oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo a malý kousek uzené slaniny na kostičky.
  2. Po chvíli přidejte kousky vinné klobásy, které jste vymačkali ze střívka (ve velikosti malé kuličky). Zarestujte a přihoďte mrkve nakrájené na půlkolečka, řapíky celeru na plátky, hlívu natrhanou na proužky a nasekané stroužky česneku. Restujte asi 3 minuty, poté přidejte rajský protlak a uzenou papriku. Promíchejte a zalijte horkou vodou.
  3. Přidejte brambory nakrájené na menší kostičky, sekaná rajčata a slité bílé fazole. Dochuťte solí, drceným chilli, sušenou saturejkou a přihoďte bobkové listy. Vařte 10 minut, poté přidejte rozčtvrcené růžičkové kapustičky a nakrájené zelené fazolky. Vařte dalších 10 minut.
  4. Přilijte vinný ocet a vhoďte velkou hrst baby špenátu. Nakonec ještě nasekanou petržel.
  5. Nandejte na talíř, navrch dejte malou lžičku bazalkového pesta a posypte nastrouhaným parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty