Vinná klobása pečená se zeleninou na černém pivu

Moje hodnocení
2x

K orosenému žejdlíku se tahle chuťovka báječně hodí. Místo tradičních špekáčků zkuste zapéct navinulou vinnou klobásu se zeleninou a nasládlým černým pivem, které v troubě krásně zkaramelizuje.

5 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vinnou klobásu rozdělte na 5 kousků, stočte šneky a zpevněte je párátky. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte lžíci oleje a opečte šneky dozlatova z obou stran, poté je vyndejte na talíř.
  3. Do pánve vlijte další lžíci oleje a přidejte cibuli nakrájenou na proužky, slaninu na kostičky, česnek na plátky a červenou papriku na kostky. Restujte, až cibule lehce zezlátne.
  4. Mezitím v misce prošlehejte černé pivo, sekaná rajčata, kečup, sůl, pepř, uzenou papriku a chilli vločky, pokud chcete jídlo ostřejší.
  5. Na orestovanou zeleninu položte šneky z klobásky a zalijte omáčkou. Pečte asi 25 minut, až omáčka zhoustne. Podávejte s čerstvým chlebem.

Inspirujte se receptem na hospodskou klasiku - špekáčky na černém pivu a připravte je podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty