Suroviny
- vinná klobása 600 g
- rostlinný olej 2 lžíce
- cibule (velké) 2 ks
- uzená slanina 50 g
- česnek 2 stroužky
- červená paprika 2 ks
- černé pivo 250 ml
- krájená rajčata (konzervovaná) 100 g
- kečup 2 lžíce
- sůl 1 lžička
- mletá uzená paprika 1 lžička
- chilli vločky (nemusí být) 1/2 lžičky
- pepř (čerstvě namletý)
- kváskový chleba (k podávání)
Postup přípravy
- Vinnou klobásu rozdělte na 5 kousků, stočte šneky a zpevněte je párátky. Předehřejte troubu na 200 °C.
- Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte lžíci oleje a opečte šneky dozlatova z obou stran, poté je vyndejte na talíř.
- Do pánve vlijte další lžíci oleje a přidejte cibuli nakrájenou na proužky, slaninu na kostičky, česnek na plátky a červenou papriku na kostky. Restujte, až cibule lehce zezlátne.
- Mezitím v misce prošlehejte černé pivo, sekaná rajčata, kečup, sůl, pepř, uzenou papriku a chilli vločky, pokud chcete jídlo ostřejší.
- Na orestovanou zeleninu položte šneky z klobásky a zalijte omáčkou. Pečte asi 25 minut, až omáčka zhoustne. Podávejte s čerstvým chlebem.
Inspirujte se receptem na hospodskou klasiku - špekáčky na černém pivu a připravte je podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE