návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vinná klobása na černém pivě

Hodnoceno: 57x
4 porce
do 1 hodiny
Vinná klobása na pivě
Vinná klobása na pivě
Příprava různých klobásek, špekáčků či masa na černém pivě je velmi oblíbená. Vyzkoušejte variantu s vinnou klobásou. Je to ideální rychlá večeře nebo skvělé pohoštění na party.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Vinnou klobásu stočte do menších koleček, upevněte párátkem a opečte – nejlépe bez tuku (na titanové pánvi je to ideální).
  2. Přendejte na talíř. Na vypečeném tuku v pánvi zpěňte nadrobno nakrájené cibule (jednu nebo dvě podle chuti a velikosti) a utřené stroužky česneku. Přidejte protlak a rozřeďte asi 150 ml černého piva. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  3. Opečené klobásky vložte zpět do pánve, obraťte je, aby se obalily z obou stran směsí, a na asi 15–20 minut dejte do trouby předehřáté na 200 ˚C.
  4. Podávejte s čerstvým chlebem.

Prima tip: Vinnou klobásu můžete také jednoduše opéct na grilu. Nebo připravené šneky obalte v hladké mouce smíchané s uzenou paprikou a osmažte na pánvi. Z vinné klobásy můžete upéct i skvělou nádivku. Nakrájené housky zalijte vypraženou slaninou s opečenou cibulkou a potom do směsi vymačkejte vinnou klobásu ze střívek. Dochuťte bylinkami, přimíchejte vajíčko a upečte na pekáčku nebo tím nadívejte kuře.

Kuchařka pro báječné tchyně, Foto: Kuchařka pro báječné tchyně

Tuto kuchařku Helena Chvátalová napsala pro ženy, které se, tak jako ona, v den svatby svého dítěte staly tchyněmi. Dnes už dobře ví, že dospívající děti musíme včas pustit do života, aby se k nám mohly s láskou vracet – a pokud s sebou přivedou i své partnery, tím líp.

Díky téhle knížce si každá maminka zaslouží titul „tchyně roku“! Ať už si ji koupí sama, nebo ji dostane od „mladých“ jako dárek pro radost, získá knihu plnou nejen receptů a lákavých fotografií, ale i poznatků a zkušeností, se lžičkou psychologie (autorka prošla psychoterapií a dvouletým tréninkem rodinných konstelací) a hlavně náručí lásky.

Vydalo nakladatelství Smart Press.