Suroviny
- vejce 2 ks
- plnotučné mléko 150 ml
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- majoránka
- drcený kmín 1 lžička
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžíce
- rohlík (nejlépe den staré) 4 ks
- čerstvé houby (ideálně lesní, pevnější) 250 g
- anglická slanina 100 g
- cibule 1/2 ks
- máslo 30 g

Postup přípravy
- Ušlehejte vejce s mlékem, přidejte prolisovaný česnek, sůl, mletý pepř, majoránku, kmín a nasekanou petrželku.
- Nakrájejte rohlíky na kostky a zalijte je vaječnou směsí.
- Očistěte houby a nakrájejte je na proužky, slaninu a cibuli pokrájejte na kostičky.
- Na pánvi rozehřejte část másla, orestujte slaninu, poté přidejte cibuli a houby a opékejte dozlatova.
- Nechte směs vychladnout, smíchejte ji s připravenou vaječnou směsí a vlijte do máslem vymazaného pekáčku.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Podávejte teplé, nejlépe s kyselou okurkou nebo čerstvým salátem.
PRIMA TIP: Směs můžete použít také jako nádivku do kuřete nebo jiné drůbeže, případně jako náplň do masových rolád.

Vyzkoušejte také vděčný cuketový nákyp s uzeným masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem