Suroviny
Postup přípravy
- Housky překrájejte na menší kousky a rozmixujte nahrubo. Pórek očistěte a nakrájejte na nudličky.
- V hluboké pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm pórek doměkka (ale neměl by zhnědnout). Pak přidejte lístečky tymiánu otrhané od stonků, promíchejte a odstavte.
- V míse smíchejte smetanu se žloutky. Přidejte zchladlý pórek, oloupanou a na malé kostičky nakrájenou mrkev, rozmixované housky, tři čtvrtiny nahrubo nastrouhaného sýra, podle chuti osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte dotuha ušlehané bílky se špetkou soli.
- Hmotu dejte do formy vyložené pečicím papírem, posypte zbylým sýrem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 45 minut.
PRIMA TIP: Do nákypu můžete přidat i anglickou slaninu nebo uzené maso, které nakrájejte na kostičky a orestujte společně s pórkem.

Vyzkoušejte také tradiční velikonoční nádivku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Velikonoční nádivka se zeleným lupením a uzeným masem