Tacos
- tortilla (pšeničná, velikost mini) 12 ks
- mleté hovězí maso 500 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- rostlinný olej
- tavený sýr (nebo klasický čedar) 12 plátků
- bílá cibule 1/2 ks
- kyselé okurky (nakrájené na kolečka) 24 koleček
- ledový salát (nakrájený na proužky)
Big mac omáčka
- majonéza 1/4 hrnku
- kečup 3 lžíce
- kyselé okurky (nadrobno nasekané) 1 lžíce
- hořčice (žlutá) 1 lžička
- bílý vinný ocet 1/2 lžičky
- cukr 1/2 lžičky
- mletá sladká paprika 1/4 lžičky
- sušený česnek (mletý) 1/4 lžičky
- sušená cibule (mletá) 1/4 lžičky
Postup přípravy
- Připravte omáčku smícháním všech ingrediencí v malé misce.
- Rozdělte mleté maso na 12 stejných porcí, přibližně po jedné malé hrsti, a vytvarujte z nich kuličky.
- Vezměte malou pšeničnou tortillu a položte na ni kuličku mletého hovězího masa. Hovězí maso rozprostřete, až pokryje celou tortillu v tenké vrstvě. Maso posypte špetkou soli a pepře.
- Rozehřejte pánev na středním plameni. Přidejte ½ lžičky rostlinného oleje. Položte tortillu masovou stranou dolů na pánev. Hřbetem špachtle nebo lisem na hamburgery ji přitlačte a restujte 3-4 minuty, dokud mleté hovězí maso nezhnědne.
- Tortillu v pánvi obraťte masem nahoru. Navrch položte plátek sýra a nechte ho asi minutu rozpustit.
- Tortillu vyndejte z pánve. Přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájený salát, plátky kyselých okurek a omáčku Big Mac. Podávejte teplé.
PRIMA TIP: Aby byly hamburgerové tacos hezky šťavnaté, použijte mleté hovězí maso s obsahem tuku 20 %. V originální verzi se používá plátek taveného sýra, ale klidně použijte tradiční čedar.
Vyzkoušejte zajímavý hovězí burger s červenou řepou podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE