Suroviny
- růžičková kapusta 600 g
- olivový olej 5 lžic
- med 1−2 lžíce
- lískové ořechy 1 hrst
- granátové jablko 1/2 ks
- sůl (Fleur de Sel)
Postup přípravy
- Do hrnce vlijte vodu, mírně ji osolte a přiveďte k varu. Kapustičky omyjte, odřízněte tvrdé nebo sušší části a přepulte je. Vložte je do vroucí vody zhruba na 3−4 minuty.
- Povařené kapustičky sceďte a zchlaďte ve studené vodě. Tím se zastaví proces vaření, kapustičky zůstanou na skus a zachovají si sytě zelenou barvu. Sceďte je a nechte okapat.
- V pánvi zahřejte olej a orestujte na něm kapustičky dozlatova. Pánev odstavte, kapustičky promíchejte s medem a přesuňte je do salátové mísy.
- Ve volné pánvi lehce zahřejte oříšky a krátce je opečte dozlatova. Vysypte je na pracovní plochu a nahrubo pokrájejte na půlky nebo čtvrtky a přidejte do mísy ke kapustičkám.
- Z granátového jablka vyloupejte jadýrka, posypte jimi kapustičky, promíchejte a osolte.
PRIMA TIP: Nejjednodušší způsob, jak dostat jadýrka z granátového jablka, je takový, že přepůlíte jablko napříč. Uchopíte jednu půlku do dlaně řezem dolů a na horní část poklepete vařečkou. Jadýrka tak vypadají sama. Ideálně pracujte nad miskou, aby jadýrka padala přímo do ní.
Vyzkoušejte i další recepty s růžičkovou kapustou