Vaříme nebesky

Růžičková kapusta s medem a oříšky podle Besky

Moje hodnocení
4x

Nevšední, sezonní a velmi zdravá příloha k masu či samostatný chod, který krásně vypadá a skvěle chutná. Vařeným a restovaným kapustičkám dodá šťávu granátové jablko a křupavost a sladkost oříšky. Letošní hit zimy!

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hrnce vlijte vodu, mírně ji osolte a přiveďte k varu. Kapustičky omyjte, odřízněte tvrdé nebo sušší části a přepulte je. Vložte je do vroucí vody zhruba na 3−4 minuty.
  2. Povařené kapustičky sceďte a zchlaďte ve studené vodě. Tím se zastaví proces vaření, kapustičky zůstanou na skus a zachovají si sytě zelenou barvu. Sceďte je a nechte okapat.
  3. V pánvi zahřejte olej a orestujte na něm kapustičky dozlatova. Pánev odstavte, kapustičky promíchejte s medem a přesuňte je do salátové mísy.
  4. Ve volné pánvi lehce zahřejte oříšky a krátce je opečte dozlatova. Vysypte je na pracovní plochu a nahrubo pokrájejte na půlky nebo čtvrtky a přidejte do mísy ke kapustičkám.
  5. Z granátového jablka vyloupejte jadýrka, posypte jimi kapustičky, promíchejte a osolte.
PRIMA TIP: Nejjednodušší způsob, jak dostat jadýrka z granátového jablka, je takový, že přepůlíte jablko napříč. Uchopíte jednu půlku do dlaně řezem dolů a na horní část poklepete vařečkou. Jadýrka tak vypadají sama. Ideálně pracujte nad miskou, aby jadýrka padala přímo do ní.

Vyzkoušejte i další recepty s růžičkovou kapustou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vaříme nebesky

Veronika Beskydiarová Vaříme nebesky

Kdo máte chuť nabrat novou svěží nálož inspirace od mladé našlápnuté ženy a dozvědět se i trošku víc o ní samé, neváhejte ani minutu! Tato knížka stojí za to a bude vás po čertech bavit!

Veronika Beskydiarová, přezdívaná Besky, ve své nové kuchařce představuje sadu jídel na doma, které si zamiluje snad každý. Nechybí tradiční česko-slovenská kuchyně, ale také ohnivá Asie, indická jídla, maso, steaky a ryby a co rozhodně nechybí, je sladké pečení, které má Veronika ze všeho nejradši. Kapitolu trefně nazvala Nebe.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty