zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a pecorinem
Autor: Rychlé večeře - Těstoviny Těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a pecorinem

Těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a pecorinem

Hodnoceno: 3x
Pokud používáte drobné těstoviny typu ditalini, růžičkovou kapustu k nim raději nakrájejte na menší kousky. Hlavně v dětství ji spousta lidí moc nemusí, ale se slaninou si ji určitě zamilujete.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Růžičkovou kapustu rozvrstvěte na plech s pečicím papírem, pokapejte asi dvěma třetinami olivového oleje a balzamikovým octem a promíchejte. Lehce posypejte solí a pepřem a dejte asi na 25 minut do trouby. V průběhu pečení je můžete jednou nebo dvakrát promíchat.
  3. Postavte vodu na těstoviny a ve velké pánvi dokřupava osmažte slaninu. Zhruba po 6 minutách ji přemístěte do misky vyložené ubrouskem, a až trochu zchladne, nalámejte na malé kousky.
  4. Těstoviny uvařte podle návodu. Větší část tuku ze slaniny slijte z pánve, ke zbylé troše přidejte olivový olej a rozehřejte na středním plameni. Pak na něj dejte cibuli a restujte asi 4 minuty, dokud nezačne karamelizovat. Přidejte kapustičky, těstoviny a slaninu a dobře promíchejte. Následně přilijte vývar, nechte bublat asi 3 minuty a nakonec vmíchejte sýr a citronovou kůru. Dochuťte solí a pepřem a ihned servírujte.
Těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a pecorinem
Autor: Rychlé večeře - Těstoviny Těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a pecorinem

reklama