Rychlé večeře: Těstoviny

Těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a pecorinem

Moje hodnocení
3x

Pokud používáte drobné těstoviny typu ditalini, růžičkovou kapustu k nim raději nakrájejte na menší kousky. Hlavně v dětství ji spousta lidí moc nemusí, ale se slaninou si ji určitě zamilujete.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • růžičková kapusta, očištěná a nakrájená na čtvrtky 500 g
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 6 lžič
  • balzamikový ocet 2 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • slanina 6 silných plátků
  • drobné těstoviny, např. ditalini 375 g
  • drůbeží vývar s nízkým obsahem soli 250 ml
  • čerstvě nastrouhaný sýr Pecorino Romano 60 g
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Růžičkovou kapustu rozvrstvěte na plech s pečicím papírem, pokapejte asi dvěma třetinami olivového oleje a balzamikovým octem a promíchejte. Lehce posypejte solí a pepřem a dejte asi na 25 minut do trouby. V průběhu pečení je můžete jednou nebo dvakrát promíchat.
  3. Postavte vodu na těstoviny a ve velké pánvi dokřupava osmažte slaninu. Zhruba po 6 minutách ji přemístěte do misky vyložené ubrouskem, a až trochu zchladne, nalámejte na malé kousky.
  4. Těstoviny uvařte podle návodu. Větší část tuku ze slaniny slijte z pánve, ke zbylé troše přidejte olivový olej a rozehřejte na středním plameni. Pak na něj dejte cibuli a restujte asi 4 minuty, dokud nezačne karamelizovat. Přidejte kapustičky, těstoviny a slaninu a dobře promíchejte. Následně přilijte vývar, nechte bublat asi 3 minuty a nakonec vmíchejte sýr a citronovou kůru. Dochuťte solí a pepřem a ihned servírujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Rychlé večeře: Těstoviny


Přečtěte si také

Recepty