Těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a pecorinem
Zdroj: Rychlé večeře - Těstoviny
Těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a pecorinem
Zdroj:
Rychlé večeře - Těstoviny
Pokud používáte drobné těstoviny typu ditalini, růžičkovou kapustu k nim raději nakrájejte na menší kousky. Hlavně v dětství ji spousta lidí moc nemusí, ale se slaninou si ji určitě zamilujete.
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 200 °C.
-
Růžičkovou kapustu rozvrstvěte na plech s pečicím papírem, pokapejte asi dvěma třetinami olivového oleje a balzamikovým octem a promíchejte. Lehce posypejte solí a pepřem a dejte asi na 25 minut do trouby. V průběhu pečení je můžete jednou nebo dvakrát promíchat.
-
Postavte vodu na těstoviny a ve velké pánvi dokřupava osmažte slaninu. Zhruba po 6 minutách ji přemístěte do misky vyložené ubrouskem, a až trochu zchladne, nalámejte na malé kousky.
-
Těstoviny uvařte podle návodu. Větší část tuku ze slaniny slijte z pánve, ke zbylé troše přidejte olivový olej a rozehřejte na středním plameni. Pak na něj dejte cibuli a restujte asi 4 minuty, dokud nezačne karamelizovat. Přidejte kapustičky, těstoviny a slaninu a dobře promíchejte. Následně přilijte vývar, nechte bublat asi 3 minuty a nakonec vmíchejte sýr a citronovou kůru. Dochuťte solí a pepřem a ihned servírujte.
Těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a pecorinem
Zdroj: Rychlé večeře - Těstoviny
Těstoviny s růžičkovou kapustou, slaninou a pecorinem
Zdroj:
Rychlé večeře - Těstoviny