Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapékaná růžičková kapusta

4–6 porce
do 1 hodiny
Zapékaná růžičková kapusta
Zapékaná růžičková kapusta Autor: isifa.com
Kdo má rád zeleninu, toho jistě potěší tento recept. Růžičková kapustička v kombinaci se směsí sýrů a zapečená v troubě je velká dobrota!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Pórek a kapustičky dejte do velkého hrnce vařící vody, znovu uveďte do varu a vařte 2 minuty. Nechte odkapat, potom je osvěžte propláchnutím pod studenou vodou a opět nechte odkapat.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Na pánvi rozpusťte máslo na nízké teplotě, přidejte mouku a umíchejte jíšku. Několik minut ji míchejte. Pomaličku postupně přidávejte mléko a za stálého míchání vytvořte hladkou směs. Dobře ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidejte hořčici a trochu víc než polovinu směsi sýrů.
  3. Do zapékací mísy dejte pórek a kapustičky. Přelijte jíškovou omáčkou, jemně promíchejte a posypte zbytkem sýrů a strouhankou. Mísu dejte do trouby a pečte asi 20 minut nebo dokud nebude vršek hnědý. Můžete to urychlit, když mísu dáte pod gril, ale pozor, aby se to nespálilo.
  4. Prima tip: Stejným postupem můžete připravit pokrm z kadeřavé kapusty a květáku.
Reklama

Zapékaná růžičková kapusta Foto: isifa.com

Zapékaná růžičková kapusta. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama