Suroviny
- květák 800 g
- růžičková kapusta 500 g
- olivový olej 80 ml
- hořčičné semínko 2 lžičky
- černucha (černý kmín ) 2 lžičky
- kurkuma (mletá ) 1 lžička
- koření garam másala 1 lžička
- mořská sůl 1 lžička
- čerstvě namletý pepř (bílý ) 1/2 lžičky
- citronová šťáva 2 lžíce
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte si plech pečicím papírem.
- Než květák nakrájíte na 1 cm tlusté plátky, odstraňte a vyhoďte tlusté košťály a celou hlávku rozčtvrťte. Růžičkovou kapustu zastřihněte a podélně rozkrojte napůl.
- Ve velké míse smíchejte olivový olej s kořením. Přidejte květák i kapustu a opatrně je v míse převalujte, aby se důkladně v ochuceném oleji obalily.
- Přemístěte okořeněnou zeleninu na připravený plech. Kapustu dejte na plech rozkrojenou stranou směrem dolů. Pečte v troubě 50 minut nebo dokud květák nezezlátne a kapusta nebude z vrchu křupavá.
- Upečenou zeleninu dejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou a posypejte koriandrovými listy.