Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Orientální pečený květák a růžičková kapusta

4–6 porce
do 1 hodiny
Orientální pečený květák a růžičková kapusta
Orientální pečený květák a růžičková kapusta Autor: kuchařka Jednoduchý stůl
Jestli jste ještě nikdy neměli pečenou nebo smaženou růžičkovou kapustu, určitě tenhle recept vyzkoušejte. Pokud jste ji už ochutnali, pak jistě víte, že může být úžasnou zeleninou, když se s ní zachází s láskou a péčí a nerozvaříte-li ji do nehezké patlanice.
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte si plech pečicím papírem.
  2. Než květák nakrájíte na 1 cm tlusté plátky, odstraňte a vyhoďte tlusté košťály a celou hlávku rozčtvrťte. Růžičkovou kapustu zastřihněte a podélně rozkrojte napůl.
  3. Ve velké míse smíchejte olivový olej s kořením. Přidejte květák i kapustu a opatrně je v míse převalujte, aby se důkladně v ochuceném oleji obalily.
  4. Přemístěte okořeněnou zeleninu na připravený plech. Kapustu dejte na plech rozkrojenou stranou směrem dolů. Pečte v troubě 50 minut nebo dokud květák nezezlátne a kapusta nebude z vrchu křupavá.
  5. Upečenou zeleninu dejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou a posypejte koriandrovými listy.
Reklama

Orientální pečený květák a růžičková kapusta  Foto: Orientální pečený květák a růžičková kapusta , Foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl Foto:

Svěží a báječné recepty pro každý den

Michele Cranston

Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.

Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správný výsledek – tedy jídlo potěšující všechny smysly.

Vydalo nakladatelství Omega

Související témata: Hlavní jídla , Indická kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama