Najděte si recept
Na co máte chuť?

Orientální pečený květák a růžičková kapusta
Jestli jste ještě nikdy neměli pečenou nebo smaženou růžičkovou kapustu, určitě tenhle recept vyzkoušejte. Pokud jste ji už ochutnali, pak jistě víte, že může být úžasnou zeleninou, když se s ní zachází s láskou a péčí a nerozvaříte-li ji do nehezké patlanice.
do 1 hodiny
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- Květák 800 g
- Růžičková kapusta 500 g
- Olivový olej 80 ml
- horčičná semínka 2 lžičky
- černý kmín (černucha setá) 2 lžičky
- mletá kurkuma 1 lžička
- koření Garam masala 1 lžička
- mořská sůl 1 lžička
- čerstvě mletý bílý pepř 1/2 lžičky
- citronová štáva 2 lžíce
- čerstvý koriandr 1 hrst
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte si plech pečicím papírem.
- Než květák nakrájíte na 1 cm tlusté plátky, odstraňte a vyhoďte tlusté košťály a celou hlávku rozčtvrťte. Růžičkovou kapustu zastřihněte a podélně rozkrojte napůl.
- Ve velké míse smíchejte olivový olej s kořením. Přidejte květák i kapustu a opatrně je v míse převalujte, aby se důkladně v ochuceném oleji obalily.
- Přemístěte okořeněnou zeleninu na připravený plech. Kapustu dejte na plech rozkrojenou stranou směrem dolů. Pečte v troubě 50 minut nebo dokud květák nezezlátne a kapusta nebude z vrchu křupavá.
- Upečenou zeleninu dejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou a posypejte koriandrovými listy.
Orientální pečený květák a růžičková kapusta , Foto: kuchařka Jednoduchý stůl
Jednoduchý stůl
Svěží a báječné recepty pro každý den
Michele Cranston
Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.
Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správný výsledek – tedy jídlo potěšující všechny smysly.
Vydalo nakladatelství Omega