reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Orientální pečený květák a růžičková kapusta
Autor: kuchařka Jednoduchý stůl Orientální pečený květák a růžičková kapusta

Orientální pečený květák a růžičková kapusta

Hodnoceno: 0x
Jestli jste ještě nikdy neměli pečenou nebo smaženou růžičkovou kapustu, určitě tenhle recept vyzkoušejte. Pokud jste ji už ochutnali, pak jistě víte, že může být úžasnou zeleninou, když se s ní zachází s láskou a péčí a nerozvaříte-li ji do nehezké patlanice.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

Suroviny (4–6 porce)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte si plech pečicím papírem.
  2. Než květák nakrájíte na 1 cm tlusté plátky, odstraňte a vyhoďte tlusté košťály a celou hlávku rozčtvrťte. Růžičkovou kapustu zastřihněte a podélně rozkrojte napůl.
  3. Ve velké míse smíchejte olivový olej s kořením. Přidejte květák i kapustu a opatrně je v míse převalujte, aby se důkladně v ochuceném oleji obalily.
  4. Přemístěte okořeněnou zeleninu na připravený plech. Kapustu dejte na plech rozkrojenou stranou směrem dolů. Pečte v troubě 50 minut nebo dokud květák nezezlátne a kapusta nebude z vrchu křupavá.
  5. Upečenou zeleninu dejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou a posypejte koriandrovými listy.

Orientální pečený květák a růžičková kapusta  Foto: Orientální pečený květák a růžičková kapusta , Foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl Foto:

Svěží a báječné recepty pro každý den

Michele Cranston

Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.

Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správný výsledek – tedy jídlo potěšující všechny smysly.

Vydalo nakladatelství Omega

reklama

Související témata: Hlavní jídla , Indická kuchyně