Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Pečená hlíva a kapustičky se šťouchanými bramborami
Tohle jídlo má několik plus! Za prvé je hotové do 30 minut, je zdravé a navíc je ohromně dobré – plné chutí a struktur a určitě vám v něm maso chybět nebude. Pokud chcete přece jen dodat nějakou tu bílkovinu, udělejte si k němu sázené vejce.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
Kaše:
- středně velké brambory 2 ks
- velká mrkev 1 ks
- sůl
- máslo 3 plátky
- nastrouhaný parmazán 1 hrst
Zelenina:
- velká červená cibule 1 ks
- česnek 2 velké stroužky
- hlíva ústřičná 150 g
- růžičková kapusta 10 ks
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
- sušený tymián 1 špetka
- olivový olej
- hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Oloupejte brambory a mrkev, nakrájejte je na kostičky a vařte v osolené vodě doměkka asi 15 minut. Slijte vodu a k zelenině přihoďte máslo a nastrouhaný parmazán. Rozšťouchejte ne úplně najemno, případně dochuťte solí.
- Mezitím dejte do pekáčku oloupanou červenou cibuli nakrájenou na tenké klínky, česnek na silnější plátky, hlívu na silné proužky a očištěné kapustičky podélně rozpůlené. Vše osolte, opepřete, přidejte špetku tymiánu a zakapejte olivovým olejem.
- Směs promíchejte a dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů na 20 minut, v polovině pečení zeleninu promíchejte.
- Servírujte na talíř se šťouchanými bramborami. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem (nebo zkuste lanýžový) a posypte nasekanou petrželkou.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))