Kaše
- brambory (středně velké ) 2 ks
- mrkev (velká ) 1 ks
- máslo 3 plátky
- strouhaný parmazán 1 hrst
- sůl
Zelenina
- červená cibule (velká ) 1 ks
- česnek 2 velké stroužky
- hlíva ústřičná 150 g
- růžičková kapusta 10 ks
- sušený tymián 1 špetka
- olivový olej
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Oloupejte brambory a mrkev, nakrájejte je na kostičky a vařte v osolené vodě doměkka asi 15 minut. Slijte vodu a k zelenině přihoďte máslo a nastrouhaný parmazán. Rozšťouchejte ne úplně najemno, případně dochuťte solí.
- Mezitím dejte do pekáčku oloupanou červenou cibuli nakrájenou na tenké klínky, česnek na silnější plátky, hlívu na silné proužky a očištěné kapustičky podélně rozpůlené. Vše osolte, opepřete, přidejte špetku tymiánu a zakapejte olivovým olejem.
- Směs promíchejte a dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů na 20 minut, v polovině pečení zeleninu promíchejte.
- Servírujte na talíř se šťouchanými bramborami. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem (nebo zkuste lanýžový) a posypte nasekanou petrželkou.
S Klárou v kuchyni: Pečená hlíva a kapustičky se šťouchanými bramborami 2 Zdroj: Klára Michalová