S Klárou v kuchyni: Pečená hlíva a kapustičky se šťouchanými bramborami

Moje hodnocení
15x

Tohle jídlo má několik plus! Za prvé je hotové do 30 minut, je zdravé a navíc je ohromně dobré – plné chutí a struktur a určitě vám v něm maso chybět nebude. Pokud chcete přece jen dodat nějakou tu bílkovinu, udělejte si k němu sázené vejce.

2 porce
30 minut

Kaše

Zelenina

Postup přípravy

  1. Oloupejte brambory a mrkev, nakrájejte je na kostičky a vařte v osolené vodě doměkka asi 15 minut. Slijte vodu a k zelenině přihoďte máslo a nastrouhaný parmazán. Rozšťouchejte ne úplně najemno, případně dochuťte solí.
  2. Mezitím dejte do pekáčku oloupanou červenou cibuli nakrájenou na tenké klínky, česnek na silnější plátky, hlívu na silné proužky a očištěné kapustičky podélně rozpůlené. Vše osolte, opepřete, přidejte špetku tymiánu a zakapejte olivovým olejem.
  3. Směs promíchejte a dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů na 20 minut, v polovině pečení zeleninu promíchejte.
  4. Servírujte na talíř se šťouchanými bramborami. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem (nebo zkuste lanýžový) a posypte nasekanou petrželkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty