Kaše
- středně velké brambory 2 ks
- velká mrkev 1 ks
- sůl
- máslo 3 plátky
- nastrouhaný parmazán 1 hrst
Zelenina
- velká červená cibule 1 ks
- česnek 2 velké stroužky
- hlíva ústřičná 150 g
- růžičková kapusta 10 ks
- sůl a čerstvě namletý černý pepř
- sušený tymián 1 špetka
- olivový olej
- hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
Postup přípravy
- Oloupejte brambory a mrkev, nakrájejte je na kostičky a vařte v osolené vodě doměkka asi 15 minut. Slijte vodu a k zelenině přihoďte máslo a nastrouhaný parmazán. Rozšťouchejte ne úplně najemno, případně dochuťte solí.
- Mezitím dejte do pekáčku oloupanou červenou cibuli nakrájenou na tenké klínky, česnek na silnější plátky, hlívu na silné proužky a očištěné kapustičky podélně rozpůlené. Vše osolte, opepřete, přidejte špetku tymiánu a zakapejte olivovým olejem.
- Směs promíchejte a dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů na 20 minut, v polovině pečení zeleninu promíchejte.
- Servírujte na talíř se šťouchanými bramborami. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem (nebo zkuste lanýžový) a posypte nasekanou petrželkou.
S Klárou v kuchyni: Pečená hlíva a kapustičky se šťouchanými bramborami Zdroj: Klára Michalová