S Klárou v kuchyni: Pečená hlíva a kapustičky se šťouchanými bramborami
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Pečená hlíva a kapustičky se šťouchanými bramborami
Zdroj:
Klára Michalová
Tohle jídlo má několik plus! Za prvé je hotové do 30 minut, je zdravé a navíc je ohromně dobré – plné chutí a struktur a určitě vám v něm maso chybět nebude. Pokud chcete přece jen dodat nějakou tu bílkovinu, udělejte si k němu sázené vejce.
Postup přípravy
-
Oloupejte brambory a mrkev, nakrájejte je na kostičky a vařte v osolené vodě doměkka asi 15 minut. Slijte vodu a k zelenině přihoďte máslo a nastrouhaný parmazán. Rozšťouchejte ne úplně najemno, případně dochuťte solí.
-
Mezitím dejte do pekáčku oloupanou červenou cibuli nakrájenou na tenké klínky, česnek na silnější plátky, hlívu na silné proužky a očištěné kapustičky podélně rozpůlené. Vše osolte, opepřete, přidejte špetku tymiánu a zakapejte olivovým olejem.
-
Směs promíchejte a dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů na 20 minut, v polovině pečení zeleninu promíchejte.
-
Servírujte na talíř se šťouchanými bramborami. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem (nebo zkuste lanýžový) a posypte nasekanou petrželkou.
S Klárou v kuchyni: Pečená hlíva a kapustičky se šťouchanými bramborami 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Pečená hlíva a kapustičky se šťouchanými bramborami 2
Zdroj:
Klára Michalová