zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Růžičková kapusta s žampiony a vejci
Autor: Češka z Česka Růžičková kapusta s žampiony a vejci

Růžičková kapusta s žampiony a vejci

Hodnoceno: 1x
Růžičková kapusta je košťálová zelenina, kterou koupíte většinou bez košťálu, pouze malé roztomilé kuličky - růžičky. Kupujte pevné, zelené a zavřené kusy. V lednici vám vydrží několik dní a jejich příprava je jednoduchá. Zkuste třeba tento recept, růžičkovou kapustu s žampiony a vejci.
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Postup

  1. Na oleji osmahněte dozlatova nakrájenou cibulku spolu se žampiony.
  2. Přidejte na čtvrtky nakrájenou růžičkovou kapustu, kterou před nakrájením propláchněte ve vroucí vodou a nechte okapat. Opékejte 5 min, dokud kapusta nezměkne.
  3. Když je kapusta měkká, přidejte prolisovaný česnek. V pánvičce vytvořte důlek a rozklepněte do něj vajíčka podle počtu porcí, osolte a opepřete.

TIP: Pokud máte rádi vejce tužší konzistence, přikryjte pánvičku pokličkou.

Růžičková kapusta s žampiony a vejci 2 Foto: Růžičková kapusta s žampiony a vejci: Češka z Česka

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

reklama

Související témata: Malá jídla