zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bramborovo-hrachová kaše s kapustičkami na zádíčka
Autor: Kate's Cuisine Bramborovo-hrachová kaše s kapustičkami na zádíčka

Bramborovo-hrachová kaše s kapustičkami na zádíčka

Hodnoceno: 0x
Vegetariánské pokrmy nemusí být jen s tofu nebo tempehem: taková bramborovo-hrachová kaše s kapustičkami je naprosto famózní!
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. Brambory očistěte a překrojte napůl. Očištěné brambory dejte do středního hrnce s vodou.
  2. K bramborám přidejte hrách, sůl a kmín a vařte do změknutí brambor a hrachu cca 30 minut.
  3. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Na másle orestujte dosklovata.
  4. Pokud se voda nevyvařila, slijte z brambor a hrachu vodu a přidejte k nim orestovanou cibuli s česnekem a máslo.
  5. Tyčovým mixérem vše rozmixujte do kaše. Pokud je kaše moc hustá, přilijte trochu smetany. Nakonec přidejte čerstvou pokrájenou pažitku.
  6. Kapustičky důkladně opláchněte a oloupejte první lístky. Zbavte je košťálu a překrojte napůl.
  7. V pánvi rozehřejte máslo a na středním plameni opékejte kapustičky řezem dolů cca 2 minuty. Poté je otočte na druhou stranu, vypněte plotýnku, a přikryjte pánev poklicí.
  8. Nechte další 2 minuty kapustu pod poklicí změknout. Poté přidejte špetku soli a čerstvou petrželku nasekanou nadrobno. Podávejte s kaší.

Bramborovo-hrachová kaše s kapustičkami na zádíčka 2 Foto: Bramborovo-hrachová kaše s kapustičkami na zádíčka; foto: Kate's Cuisine

 

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Související témata: hrách , růžičková kapustička