Suroviny
Postup přípravy
- Brambory očistěte a překrojte napůl. Očištěné brambory dejte do středního hrnce s vodou.
- K bramborám přidejte hrách, sůl a kmín a vařte do změknutí brambor a hrachu cca 30 minut.
- Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Na másle orestujte dosklovata.
- Pokud se voda nevyvařila, slijte z brambor a hrachu vodu a přidejte k nim orestovanou cibuli s česnekem a máslo.
- Tyčovým mixérem vše rozmixujte do kaše. Pokud je kaše moc hustá, přilijte trochu smetany. Nakonec přidejte čerstvou pokrájenou pažitku.
- Kapustičky důkladně opláchněte a oloupejte první lístky. Zbavte je košťálu a překrojte napůl.
- V pánvi rozehřejte máslo a na středním plameni opékejte kapustičky řezem dolů cca 2 minuty. Poté je otočte na druhou stranu, vypněte plotýnku, a přikryjte pánev poklicí.
- Nechte další 2 minuty kapustu pod poklicí změknout. Poté přidejte špetku soli a čerstvou petrželku nasekanou nadrobno. Podávejte s kaší.