Suroviny
- bramborové noky (případně gnocchi nebo špecle) 400 g
- růžičková kapusta 10 ks
- bílá ředkev (kulatá) 2 ks
- bílé kysané zelí 150 g
- klobása (krůtí ) 2 ks
- cibule 1 ks
- máslo 20 g
- hladkolistá petržel
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na rozpálené pánvi opečte nakrájené a předem uvařené kapustičky, poté přidejte nakrájenou cibuli a ředkev a opečte je do zlatova. Přidejte zelí s trochou šťávy, směs osolte a opeřete a nechte prohřát.
- Na druhé pánvi opečte klobásu nakrájenou na plátky, poté i nočky, aby byly také zlehka opečené.
- Zeleninu i nočky smíchejte dohromady. Můžete přidat trošku láku ze zelí, aby směs byla lehce kyselá. Nakonec přidejte máslo a nasekanou petržel.
PRIMA TIP: Kvalitní uzenina nemusí být strašák. Naprosto božským tipem jsou krůtí klobásy Prominent od PROMINENT CZ s. r. o., specialita Libereckého kraje, která se od letošního roku může chlubit ziskem značky kvality Regionální potravina. Mají jemnou chuť a voní příjemně zauzeně. A navíc jsou opravdu plné masa – 60 % krůtího, 20 % vepřového a 13 % vepřového sádla.