Suroviny
- růžičková kapustička 1 velké balení
- Med 3 lžíce
- Sójová omáčka 2 lžíce
- Sezamový olej 1 lžíce
- čerstvé chilli papričky podle chuti
- třtinový cukr 2 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- trochu vody
Postup přípravy
- Rozpalte troubu na 180–200 stupňů. Chcete, aby kapustičky měly trochu opečenou krustičku, takže na teplotě rozhodně nešetřete.
- Zatímco se trouba pěkně rozžhavuje, všechny kapustičky klasicky opracujte, tzn. nakrájejte je napůl, omyjte, očistěte od špinavých lístků.
- Ve větší misce (takové, do které se pak vejdou i všechny ty kapustičkové půlky) namíchejte sójovou omáčku, med (dvě lžíce, jednu si nechte nakonec) a olej.
- Všechno promíchejte a pak v tom pěkně obalte kapustičky, srovnejte je do zapékací misky rozkrojenou částí nahoru a dejte do trouby.
- Než se opečou, tak si připravte sladkou chilli omáčku. Chilli pastu nebo nasekané chilli papričky dejte do menšího rendlíčku. Zalijte asi 1 dl vody, zasypte třtinovým cukrem a dejte vařit. A vařte, dokud celá směs úplně nezhoustne a nevytvoří se jakýsi chilli rozvar. Ten pak smíchejte z 1 lžící medu.
- Jakmile budou kapustičky dopečené, vyndejte je z trouby a ještě horké je zalijte chilli omáčkou s medem. Můžete ještě dosolit nebo dopepřit, to už je na vás. Podávejte jako ideální přílohu ke steaku nebo jen jako výborný snack.