Růžičková kapusta s medovou chilli omáčkou
Zdroj: Kuchařinka.cz
Růžičková kapusta s medovou chilli omáčkou
Zdroj:
Kuchařinka.cz
Moje hodnocení
9x
Růžičkovou kapustičku buď milujete, nebo nesnášíte... Ale pozor, nenávist k této zelenině má většinou na svědomí školní jídelna a ujišťujeme vás, že je věčná škoda nedat této fantastické surovině novou šanci. Třeba s tímto receptem je úspěch téměř zaručen! Že by nová láska?
2 porce
30 minut
Suroviny
růžičková kapustička
1 velké balení
Med
3 lžíce
Sójová omáčka
2 lžíce
Sezamový olej
1 lžíce
čerstvé chilli papričky podle chuti
třtinový cukr
2 lžíce
Sůl
čerstvě namletý pepř
trochu vody
Postup přípravy
Rozpalte troubu na 180–200 stupňů. Chcete, aby kapustičky měly trochu opečenou krustičku, takže na teplotě rozhodně nešetřete.
Zatímco se trouba pěkně rozžhavuje, všechny kapustičky klasicky opracujte, tzn. nakrájejte je napůl, omyjte, očistěte od špinavých lístků.
Ve větší misce (takové, do které se pak vejdou i všechny ty kapustičkové půlky) namíchejte sójovou omáčku, med (dvě lžíce, jednu si nechte nakonec) a olej.
Všechno promíchejte a pak v tom pěkně obalte kapustičky, srovnejte je do zapékací misky rozkrojenou částí nahoru a dejte do trouby.
Než se opečou, tak si připravte sladkou chilli omáčku. Chilli pastu nebo nasekané chilli papričky dejte do menšího rendlíčku. Zalijte asi 1 dl vody, zasypte třtinovým cukrem a dejte vařit. A vařte, dokud celá směs úplně nezhoustne a nevytvoří se jakýsi chilli rozvar. Ten pak smíchejte z 1 lžící medu.
Jakmile budou kapustičky dopečené, vyndejte je z trouby a ještě horké je zalijte chilli omáčkou s medem. Můžete ještě dosolit nebo dopepřit, to už je na vás. Podávejte jako ideální přílohu ke steaku nebo jen jako výborný snack.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.