Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Růžičková kapusta s medovou chilli omáčkou

2–4 porce
do 30 minut
Růžičková kapusta s medovou chilli omáčkou
Růžičková kapusta s medovou chilli omáčkou Autor: Kuchařinka.cz
Růžičkovou kapustičku buď milujete, nebo nesnášíte... Ale pozor, nenávist k této zelenině má většinou na svědomí školní jídelna a ujišťujeme vás, že je věčná škoda nedat této fantastické surovině novou šanci. Třeba s tímto receptem je úspěch téměř zaručen! Že by nová láska?
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozpalte troubu na 180–200 stupňů. Chcete, aby kapustičky měly trochu opečenou krustičku, takže na teplotě rozhodně nešetřete.
  2. Zatímco se trouba pěkně rozžhavuje, všechny kapustičky klasicky opracujte, tzn. nakrájejte je napůl, omyjte, očistěte od špinavých lístků.
  3. Ve větší misce (takové, do které se pak vejdou i všechny ty kapustičkové půlky) namíchejte sójovou omáčku, med (dvě lžíce, jednu si nechte nakonec) a olej.
  4. Všechno promíchejte a pak v tom pěkně obalte kapustičky, srovnejte je do zapékací misky rozkrojenou částí nahoru a dejte do trouby.
  5. Než se opečou, tak si připravte sladkou chilli omáčku. Chilli pastu nebo nasekané chilli papričky dejte do menšího rendlíčku. Zalijte asi 1 dl vody, zasypte třtinovým cukrem a dejte vařit. A vařte, dokud celá směs úplně nezhoustne a nevytvoří se jakýsi chilli rozvar. Ten pak smíchejte z 1 lžící medu.
  6. Jakmile budou kapustičky dopečené, vyndejte je z trouby a ještě horké je zalijte chilli omáčkou s medem. Můžete ještě dosolit nebo dopepřit, to už je na vás. Podávejte jako ideální přílohu ke steaku nebo jen jako výborný snack.
Reklama

Kuchařinka II

Seznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a moje láska k jídlu mě dovedla až k tomu založit si blog, který je odrazem všechno co miluji. Mojí rodinu, svojí práci food-fotografa a vaření.

Každé nové jídlo, které sdílím se svými čtenáři mě posouvá dál a dál. A tak vařím, peču a griluji to na co máme zrovna chuť my s manželem nebo naše dvě děti. Základem mých receptů jsou kvalitní suroviny a jednoduché postupy. I přes to kolik času trávím v kuchyni nebo u jídla, pořád si myslím, že nejdůležitější je hlavně se z toho jídla nezbláznit a brát to všechno tak trochu s nadhledem.

Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama