Rychlé večeře: Těstoviny

Pečená růžičková kapusta na medu s rozmarýnem a ořechy

Moje hodnocení
10x

Spousta lidí se domnívá, že růžičková kapusta není nic pro ně, ale už jste ji někdy zkusili pečenou? Med na povrchu krásně zkaramelizuje a rozmarýn s olivovým olejem jí dodají příjemné středomořské aroma. Tento recept je skvělý také s dýní.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kapustu dejte do velké mísy spolu se 3 lžícemi oleje, medem, balzamikovým octem a rozmarýnem. Promíchejte, osolte a opepřete, rozmístěte na velký plech s pečicím papírem a dejte na 25 minut péct.
  3. Asi po 10 minutách zkontrolujte, promíchejte a případně přidejte ještě trochu oleje, pokud by se vám zdála příliš vysušená.
  4. Ořechy nasucho opražte na pánvi, a až se pěkně rozvoní, ihned je přemístěte na prkénko a nahrubo nasekejte.
  5. Hotovou kapustu dejte do servírovací mísy, dochuťte solí a pepřem, posypejte oříšky a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Rychlé večeře: Těstoviny


Přečtěte si také

Recepty