Suroviny
- růžičková kapusta (nakrájená na čtvrtiny) 500 g
- olivový olej 3–4 lžíce
- med 2 lžíce
- balzamikový ocet 1 lžíce
- rozmarýn (čerstvý, nasekaný) 1,5 lžíce
- lískové ořechy 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Kapustu dejte do velké mísy spolu se 3 lžícemi oleje, medem, balzamikovým octem a rozmarýnem. Promíchejte, osolte a opepřete, rozmístěte na velký plech s pečicím papírem a dejte na 25 minut péct.
- Asi po 10 minutách zkontrolujte, promíchejte a případně přidejte ještě trochu oleje, pokud by se vám zdála příliš vysušená.
- Ořechy nasucho opražte na pánvi, a až se pěkně rozvoní, ihned je přemístěte na prkénko a nahrubo nasekejte.
- Hotovou kapustu dejte do servírovací mísy, dochuťte solí a pepřem, posypejte oříšky a ihned podávejte.
Pečená růžičková kapusta na medu s rozmarýnem a ořechy Zdroj: Rychlé večeře - Těstoviny