Pečená růžičková kapusta na medu s rozmarýnem a ořechy
Zdroj: Rychlé večeře - Těstoviny
Pečená růžičková kapusta na medu s rozmarýnem a ořechy
Zdroj:
Rychlé večeře - Těstoviny
Spousta lidí se domnívá, že růžičková kapusta není nic pro ně, ale už jste ji někdy zkusili pečenou? Med na povrchu krásně zkaramelizuje a rozmarýn s olivovým olejem jí dodají příjemné středomořské aroma. Tento recept je skvělý také s dýní.
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 200 °C.
-
Kapustu dejte do velké mísy spolu se 3 lžícemi oleje, medem, balzamikovým octem a rozmarýnem. Promíchejte, osolte a opepřete, rozmístěte na velký plech s pečicím papírem a dejte na 25 minut péct.
-
Asi po 10 minutách zkontrolujte, promíchejte a případně přidejte ještě trochu oleje, pokud by se vám zdála příliš vysušená.
-
Ořechy nasucho opražte na pánvi, a až se pěkně rozvoní, ihned je přemístěte na prkénko a nahrubo nasekejte.
-
Hotovou kapustu dejte do servírovací mísy, dochuťte solí a pepřem, posypejte oříšky a ihned podávejte.
Pečená růžičková kapusta na medu s rozmarýnem a ořechy
Zdroj: Rychlé večeře - Těstoviny
Pečená růžičková kapusta na medu s rozmarýnem a ořechy
Zdroj:
Rychlé večeře - Těstoviny