Rychlé večeře: Těstoviny

Pečená růžičková kapusta na medu s rozmarýnem a ořechy

Moje hodnocení
3x

Spousta lidí se domnívá, že růžičková kapusta není nic pro ně, ale už jste ji někdy zkusili pečenou? Med na povrchu krásně zkaramelizuje a rozmarýn s olivovým olejem jí dodají příjemné středomořské aroma. Tento recept je skvělý také s dýní.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • růžičková kapusta nakrájená na čtvrtiny 500 g
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 3–4 lžíce
  • med 2 lžíce
  • balzamikový ocet 1 lžíce
  • čerstvý rozmarýn, nasekaný 1,5 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • lískové ořechy 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kapustu dejte do velké mísy spolu se 3 lžícemi oleje, medem, balzamikovým octem a rozmarýnem. Promíchejte, osolte a opepřete, rozmístěte na velký plech s pečicím papírem a dejte na 25 minut péct.
  3. Asi po 10 minutách zkontrolujte, promíchejte a případně přidejte ještě trochu oleje, pokud by se vám zdála příliš vysušená.
  4. Ořechy nasucho opražte na pánvi, a až se pěkně rozvoní, ihned je přemístěte na prkénko a nahrubo nasekejte.
  5. Hotovou kapustu dejte do servírovací mísy, dochuťte solí a pepřem, posypejte oříšky a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Rychlé večeře: Těstoviny


Přečtěte si také

Recepty