Suroviny
- fenykl (větší, očištěný a nakrájený na tenké plátky, lístky ponechte na ozdobu) 1 bulva (cca 450 g)
- extra virgin olivový olej 1/4 šálku
- krevety (velké, oloupané a očištěné s ponechanými ocásky) 225 g
- pomeranč (červené pomeranče s ostrouhanou kůrou, poté oloupané, zbavené pecek a nafiletované) 2 ks
- hladkolistá petržel (lístky ) 1/2 šálku
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Článek
Nejlepší recepty z krevet
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Postup přípravy
- Fenykl namočte na 10 minut do studené vody, kterou poté slijte a fenykl dejte stranou.
- V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte krevety, které osolte a opepřete a restujte 3 minuty, dokud rovnoměrně nezrůžoví a nejsou propečené. Během této doby je jednou obraťte.
- Nechte zlehka vychladnout, pak je smíchejte s fenyklem, zbytkem oleje, kůrou z červeného pomeranče, kousky dužiny a šťávou, petrželí, solí a pepřem. Ozdobte lístky fenyklu.