Suroviny
- kuřecí prsa 3 ks
- pár plátků Schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené
- velká cibule 2 ks
- Smetana 100 ml
- Vývar 100 ml
- hrst libečkových listů
- čerstvě drcený pepř, sůl
Postup přípravy
- Z kuřecích prsou odřízněte slabší odstávající kousky a sval od silnějšího konce podélně nakrojte, ale nedokrojte.
- Mezi obě půlky vložte plátek šunky, maso z obou stran osolte a opepřete. Cibule nakrájejte na kolečka a libeček posekejte.
- Na pánvi s olejem pozvolna opečte maso ze všech stran a vyjměte. Uchovávejte v teple. Na pánev s výpekem vsypte cibuli, opět opepřete a na mírném plameni restujte dohněda. Pak přilijte vývar, zredukujte už na silnějším plameni na polovinu a vlijte smetanu. Ještě provařte cca 10 minut na požadovanou konzistenci a nakonec přidejte posekaný libeček a dochuťte případně solí.