Karolína Kamberská

Křupavé bramboráky s křenem plněné tvarůžky

Moje hodnocení
20x

Oblíbené a dokřupava osmažené bramboráky skrývají hned dvě překvapení. V těstíčku je přidaný čerstvý křen, která dodá příjemnou pikantnost a zajímavý chuťový akcent. A uprostřed se skrývají schované olomoucké tvarůžky, což se ukázalo jako báječný nápad!

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábejte a nastrouhejte do mísy – polovinu nahrubo (pro nadýchaný objem) a polovinu najemno (pro dobrou soudržnost). Brambory asi pustí na dno mísy trochu vody, tu slijte.
  2. Vmíchejte nastrouhaný křen, mouku, mléko, sůl, kmín, vejce, prolisovaný česnek a majoránku. Na závěr můžete přidat trochu mouky nebo mléka podle toho, jestli vám těsto připadá řídké, nebo husté – nemělo by se úplně roztéct po pánvi, ale mělo by se dát dobře rozetřít. Pokud nemáte problém s ochutnáváním syrového těsta, klidně to udělejte, tak nejlépe poznáte, zda je dostatečně slané a výrazné.
  3. Na pánvi rozpalte olej. Do něj sběračkou lijte placičky o něco větší, než je průměr tvarůžku. Na každou placičku položte tvarůžek, mírně ho vmáčkněte do těsta a shora ho přelijte další vrstvou bramborového těsta. Smažte z obou stran dozlatova.

PRIMA TIP: Tyto plněné bramboráčky smažte spíš na mírnějším plameni – protože na stranách, kde se obě vrstvy těsta stýkají kolem syrečku, je vrstva těsta poměrně vysoká, takže potřebuje pár minut, aby se propekla. Pokud si nejste jisti, jestli už máte propečeno, kousek okraje uždíbněte (stejně vás to jistě láká!) a budete mít jasno. Výhodou těchto bramboráčků je, že nebudete muset stát u plotny hodinu, abyste nakrmili rodinu. Věřte, že díky přítomnosti syrečku jsou tak syté, že budou i velkým jedlíkům stačit dva.

Vyzkoušejte také recept od Romana Vaňka na křupavé bramboráky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Karolína Kamberská

Radost podle Karolíny Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 

Přečtěte si také

Recepty