Suroviny
- slunečnicový olej 4 lžíce
- sůl
- kuřecí stehenní řízek 4 ks (po cca 150 g)
- máslo 20 g
- cibule 1 ks
- petržel (nebo pastinák) 350 g
- mrkev 200 g
- kuřecí vývar 300 g
- hrubozrnná hořčice (nebo celozrnná) 4 lžíce
- med 2 lžíce
- tymián 3 snítky
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
V hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte osolené kuřecí řízky z obou stran (asi 2 minuty na každé).
Přidejte máslo, na kterém orestujte najemno nakrájenou cibuli dosklovata.
Vmíchejte na klínky nakrájenou mrkev a petržel, restujte 3 minuty.
Vraťte do pánve maso, podlijte vývarem smíchaným s hořčicí a medem, zasypte tymiánem a přiveďte k varu.
Osolte, opepřete a duste pod poklicí 20–30 minut doměkka.
PRIMA TIPY
Podávejte s bramborovou kaší, rýží nebo čerstvou bagetou, která nasaje voňavou šťávu.
Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte lžíci dijonské hořčice.
Do omáčky se skvěle hodí i pár kapek citronové šťávy na závěr – zvýrazní sladkokyselou chuť.
Vyzkoušejte také pikantní kuřecí kousky s medovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Oplachujete kuřecí maso? Nesprávná manipulace vás může ohrozit na životě