Těstoviny s krémovou omáčkou s vodkou

Moje hodnocení
13x

Ano, čtete správně. Silný alkohol můžete nejen pít, ale navzdory tomu, že nevyniká výraznou chutí, jím báječně dochutíte omáčku. Jestli chcete, aby v ní byla cítit co nejvíce, přilijte ji, když bublá, přidejte hrášek a odstavte. A jen pro pořádek – těstoviny s vodkou nevymysleli Rusové, ale herečka Audrey Hepburn.

2 porce
30 minut
americká

Suroviny

  • sušené těstoviny (nebo 160 g čerstvých) 200 g
  • máslo 30 g
  • dušená šunka 80 g
  • vodka 125 ml
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • rajčatový protlak 1/2 lžíce
  • rozmrazený hrášek 1 hrst
  • najemno nastrouhaný parmazán 2 lžíce
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. V hrnci uvařte alespoň 2 l vody a osolte ji. Vsypte do ní těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Ve velkém rendlíku rozehřejte mezitím máslo. Šunku nakrájejte na kostičky a opečte ji dokřupava. Přilijte vodku a smetanu, vmíchejte rajčatový protlak a přiveďte k varu. Vsypte hrášek, osolte, opepřete a promíchejte.
  3. Uvařené těstoviny slijte, ponechte 1 hrnek vroucí vody. Vsypte je do omáčky, zvyšte teplotu a míchejte, až se těstoviny obalí omáčkou. Podle potřeby přilijte trochu slité vody. Posypte parmazánem a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty