Suroviny
Postup přípravy
- Chleba natrhejte do mixéru typu kutr či na smoothie. Česnek oloupejte a přidejte k chlebu. Pak k nim otrhejte všechny pěkné květákové listy. Přilijte 1 lžíce olivového oleje, rozsekejte na dost jemnou strouhanku a vsypte do velké hlubší nepřilnavé pánve. Opékejte na středním stupni 15 minut nebo dozlatova a dokřupava, občas promíchejte.
- Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nahrubo, květák i s košťálem nakrájejte také nahrubo.
- Křupavou strouhanku nasypte do misky, pánev vraťte na plotýnku. Vlijte do ní mléko a přidejte nakrájenou zeleninu. Přiveďte těsně k varu, ztlumte na mírný stupeň, přiklopte a zvolna vařte.
- Zároveň uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Těsně předtím, než budou těstoviny hotové, opatrně vlijte květákovou směs do mixéru (není ho třeba mýt) a přistrouhejte sýr. Rozmixujte dohladka, dochuťte a vraťte do pánve.
- Těstoviny sceďte, uchovejte přitom hrnek vody z vaření plné škrobu. Promíchejte je s omáčkou, podle potřeby nařeďte trochou odložené vody z vaření a podávejte s křupavou strouhankou na posypání.
Těstoviny s květákovou omáčkou a křupavou drobenkou podle Jamieho Olivera Zdroj: 7krát jinak / Jamie Oliver
Vyzkoušejte také zapečený květák se sýrovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
Inspirujte se dalšími recepty na těstoviny