Jamie Oliver

Tip na rychlou večeři: Těstoviny s květákovou omáčkou a křupavou drobenkou podle Jamieho Olivera

Moje hodnocení
4x

Květák se v obchodě hlásí o pozornost, a ačkoliv připomíná mozek a měl by tudíž sršet nápady, zpravidla skončí v polévce či v trojobalu. V tomto případě se ale promění v jemnou omáčku se sýrem, která něžně obalí těstoviny. Křupavá strouhanka vytrhne z letargie.

4 porce
30 minut
450 kcal

Suroviny

Postup přípravy

  1. Chleba natrhejte do mixéru typu kutr či na smoothie. Česnek oloupejte a přidejte k chlebu. Pak k nim otrhejte všechny pěkné květákové listy. Přilijte 1 lžíce olivového oleje, rozsekejte na dost jemnou strouhanku a vsypte do velké hlubší nepřilnavé pánve. Opékejte na středním stupni 15 minut nebo dozlatova a dokřupava, občas promíchejte.
  2. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nahrubo, květák i s košťálem nakrájejte také nahrubo.
  3. Křupavou strouhanku nasypte do misky, pánev vraťte na plotýnku. Vlijte do ní mléko a přidejte nakrájenou zeleninu. Přiveďte těsně k varu, ztlumte na mírný stupeň, přiklopte a zvolna vařte.
  4. Zároveň uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  5. Těsně předtím, než budou těstoviny hotové, opatrně vlijte květákovou směs do mixéru (není ho třeba mýt) a přistrouhejte sýr. Rozmixujte dohladka, dochuťte a vraťte do pánve.
  6. Těstoviny sceďte, uchovejte přitom hrnek vody z vaření plné škrobu. Promíchejte je s omáčkou, podle potřeby nařeďte trochou odložené vody z vaření a podávejte s křupavou strouhankou na posypání.

Vyzkoušejte také zapečený květák se sýrovou omáčkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Inspirujte se dalšími recepty na těstoviny

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jamie Oliver

7krát jinak Jamie Oliver

Ještě více jednoduchosti, ještě více chuti. Ve své nejnovější knize s podtitulem Snadné nápady z vašich oblíbených surovin věnuje Jamie pozornost 18 nejčastěji používaným surovinám a představuje je ve zcela novém světle ve 120 receptech. Maximum chuti a minimum úsilí je další sympatická mantra, kterou se Jamie při vymýšlení receptů řídil. Jen tak zařadíte novinky do svého repertoáru, jen tak budete vařit každý den. Vybrat si můžete z rychlovek, bezpracných pokrmů z jednoho hrnce, z jídel pro jednoho i velkou rodinu. Jamie myslí na všechny možné situace a nabízí velmi okouzlující a lahodné řešení. A pokud by vám nestačila papírová kniha, můžete shlédnout i jeho kuchařskou show v televizi.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty