návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Čočková polévka s uzeným od Yotama Ottolenghiho

8 porcí
nad 2 hodiny
Čočková polévka s uzeným od Yotama Ottolenghiho
Autor: Marek Kučera Čočková polévka s uzeným od Yotama Ottolenghiho
Běžná záležitost, řekněte si. Dokud si nepřečtete tenhle úžasný recept od Yotama Ottolenghiho.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Uzené dejte do velkého hrnce spolu s mrkví, čtvrtkami cibule, celerem, kuličkami nového koření a pepře. Zalijte vodou a uveďte do varu. Příkon snižte a uzené zvolna vařte 3 hodiny, odstraňujte přitom pěnu a tuk z povrchu a je-li třeba, dolévejte vodu, aby bylo maso pokryté. Až bude maso téměř odpadávat od kostí, přesuňte ho do mísy a nechte vychladnout. Vývar přeceďte, zeleninu a koření vyhoďte.
  2. Velký hrnec postavte na středně vysoký stupeň, přidejte olej, nakrájenou cibuli a chilli papričku a smažte 7 minut za častého promíchávání, až cibule začne měknout a barvit se. Přidejte česnek a smažte 2 minuty, pak přidejte rajčatovou pastu, čočku, papriku, skořici, pomerančovou kůru a šťávu a 2-3 litry vývaru z masa, asi půl lžičky soli a hodně pepře. Uvedte do varu. Snižte příkon a nechte zvolna probublávat asi 15 minut, až bude čočka úplně měkká a polévka zhoustne.
  3. Na dokončení smažte kmín na oleji v pánvičce asi minutu, až kmín začne prskat. Sundete z plotýnky, vmíchejte petržel a trochu osolte. Maso oberte z kostí a nakrájejte nadrobno. Vsypte do polévky, prohřejte zhruba 5 minut, pak rozdělte do misky a podávejte zakapané ocuceným olejem.
Reklama
Čočková polévka s uzeným od Yotama Ottolenghiho
Autor: Marek Kučera Čočková polévka s uzeným od Yotama Ottolenghiho

Další super nápady na hřejivé husté polévky, které vám zpříjemní celou zimu, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Vánoční číslo časopisu Prima FRESH

Prožijte překrásné sváteční dny a veselou zimu s novým číslem časopisu Prima FRESH

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama