Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čočková polévka s chorizem
Sytá polévka směle nahradí hlavní jídlo. Pikantní klobáska, rajčata a hlavně uzená mletá paprika vykouzlí úžasnou chuť, která vás rázem přenese do prosluněného Španělska.
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- Olivový olej 30 ml
- cibule, najemno nasekaná 1 ks
- česnek nasekaný 2 stroužky
- čerstvá chilli paprička 1 ks
- chorizo klobása, nakrájená na kolečka 300 g
- uzená mletá paprika 25 ml
- krájená rajčata (400 g) 1 plechovka
- kuřecí vývar 500 ml
- sterilovaná čočka 2 plechovky (celkem 800 g)
- Sůl
- čerstvě mletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve středně velkém hrnci rozpalte olivový olej. Orestujte na něm cibuli, česnek, najemno nakrájenou chilli papričku a klobásku chorizo. Trvá to asi 5–8 minut nebo dokud cibule nezačne hnědnout.
- Přidejte mletou papriku a rajčata a vše zalijte kuřecím vývarem. Nechte vařit 10–15 minut. Poté přidejte zcezenou a propláchnutou čočku z konzervy a přiveďte opět k varu.
- Dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké s čerstvým pečivem.