Suroviny
- olivový olej 30 ml
- cibule (najemno nasekaná) 1 ks
- česnek (nasekaný) 2 stroužky
- chilli papričky (čerstvé) 1 ks
- klobása chorizo (nakrájená na kolečka) 300 g
- mletá uzená paprika 25 ml
- krájená rajčata 1 plechovka (400 g)
- kuřecí vývar 500 ml
- čočka v konzervě 2 plechovky (celkem 800 g)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve středně velkém hrnci rozpalte olivový olej. Orestujte na něm cibuli, česnek, najemno nakrájenou chilli papričku a klobásku chorizo. Trvá to asi 5–8 minut nebo dokud cibule nezačne hnědnout.
- Přidejte mletou papriku a rajčata a vše zalijte kuřecím vývarem. Nechte vařit 10–15 minut. Poté přidejte zcezenou a propláchnutou čočku z konzervy a přiveďte opět k varu.
- Dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké s čerstvým pečivem.
Vyzkoušejte také klasickou čočkovou polévku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE