Čočková polévka s hlívou
Zdroj: P&G Foodies
Čočková polévka s hlívou
Zdroj:
P&G Foodies
Hustá polévka se zelenou čočkou a kopou zeleniny. Takhle to zní jako klasická polévka, ale není. Je ovoněna skořicí, obarvena kari, podává se s fetou či balkánským sýrem a místo masa v ní máte hlívu ústřičnou. Klidně nahradí hlavní chod! :)
Podáváme s
-
feta
(či balkánským salátem a mátovými lístky/tymiánem)
Postup přípravy
-
Čočku přesypejte do vody a nechte ji tam, dokud nepřijde její čas.
-
Cibuli, 2 mrkve a 100 g celeru nakrájejte na malé kostičky (0,5–1 cm).
-
V hlubokém hrnci rozpalte 1,5 lžíce ghí másla a orestujte kostičky zeleniny. Jakmile cibule zesklovatí, přimíchejte nasekanou hlívu, 1 lžičku kari a ¼ lžičky skořice, restujte další 1–2 minuty.
-
Přilijte 1 l vývaru, přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 g zelené čočky, 1 lžičku soli a špetku pepře.
-
Promíchejte, přiveďte k varu a následně vařte dalších cca 25 minut. Zkontrolujte, zda je čočka a zelenina měkká.
-
Dochuťte šťávou z citronu a čerstvým tymiánem. Podle potřeby dosolte.
-
Na závěr ozdobte fetou a bylinkami.
Čočková polévka s hlívou 2
Zdroj: P&G Foodies
Čočková polévka s hlívou 2
Zdroj:
P&G Foodies