Čočková polévka s hlívou

Moje hodnocení
8x

Hustá polévka se zelenou čočkou a kopou zeleniny. Takhle to zní jako klasická polévka, ale není. Je ovoněna skořicí, obarvena kari, podává se s fetou či balkánským sýrem a místo masa v ní máte hlívu ústřičnou. Klidně nahradí hlavní chod! :)

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Podáváme s

  • feta (či balkánským salátem a mátovými lístky/tymiánem)

Postup přípravy

  1. Čočku přesypejte do vody a nechte ji tam, dokud nepřijde její čas.
  2. Cibuli, 2 mrkve a 100 g celeru nakrájejte na malé kostičky (0,5–1 cm).
  3. V hlubokém hrnci rozpalte 1,5 lžíce ghí másla a orestujte kostičky zeleniny. Jakmile cibule zesklovatí, přimíchejte nasekanou hlívu, 1 lžičku kari a ¼ lžičky skořice, restujte další 1–2 minuty.
  4. Přilijte 1 l vývaru, přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku, 150 g zelené čočky, 1 lžičku soli a špetku pepře.
  5. Promíchejte, přiveďte k varu a následně vařte dalších cca 25 minut. Zkontrolujte, zda je čočka a zelenina měkká.
  6. Dochuťte šťávou z citronu a čerstvým tymiánem. Podle potřeby dosolte.
  7. Na závěr ozdobte fetou a bylinkami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty