návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Čočková polévka se špenátem a česnekovým jogurtem

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1 hodiny
Čočková polévka se špenátem a česnekovým jogurtem
Autor: Marek Kučera Čočková polévka se špenátem a česnekovým jogurtem
Pochází ze Středního východu a je neobyčejně lahodná, ukrývá v sobě snad všechny chutě a vůně této rozmanité oblasti se skvělou kuchyní.

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, mrkev, česnek, chilli a trochu soli a pepře. Přikryjte a na mírném stupni smažte 7 až 8 minut, až zelenina zvláční a rozvoní se.
  2. Hrnec odkryjte, přidejte mletý římský kmín a papriku a smažte několik vteřin, pak přidejte rajčatové pyré, čočku a vývar a uveďte do varu. Snižte příkon a mírným varem vařte 20 minut za občasného promíchání.
  3. Mezitím si připravte jogurt – všechny přísady promíchejte a podle chuti jogurt osolte.
  4. Do polévky vmíchejte rajčata a vařte ještě 5 minut. Osolte ji a opepřete. Špenátové listy stočte a nakrájejte na jemné proužky. Buď je vhoďte do horké polévky, nebo je rozdělte do misek a zalijte vroucí polévkou. Jakmile zvláční, posaďte nahoru bobek jogurtu, posypte trochou papriky a podávejte s dílky citronu k zakápnutí.