Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hustá čočková polévka z pomalého hrnce
Pomalý hrnec je báječná vychytávka mezi kuchyňskými přístroji. Jednoduše dáte suroviny do hrnce, pro lepší chuť můžete základ orestovat, přístroj zapnete a pak už se o nic nemusíte starat. Vyzkoušejte třeba výbornou polévku z drobnozrnné čočky s klobásou a spoustou zeleniny, která vydá za hlavní chod.
nad 2 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- papriková klobása 1 nožička
- řapíkatý celer 2 řapíky
- velká mrkev 1 ks
- česnek 3 stroužky
- mletá uzená paprika 1 lžíce
- pálivá paprika 1/2 lžičky
- bobkový list 3 ks
- sušená saturejka 1 lžíce
- vývar 1,2 litru
- čočka beluga 250 g
- sůl 2 lžičky
- brambory 3 ks
- rajský protlak 2 lžíce
- sekaná rajčata 200 g (1/2 plechovky)
- kadeřávek 3 listy
- vinný ocet 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Vnitřní nádobu na vaření z pomalého hrnce dejte na sporák (pokud nemáte typ vhodný na sporák, vezměte jiný hrnec). Rozehřejte v něm olivový olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou nahrubo a paprikovou klobásu na čtvrtkolečka.
- Po 5 minutách přidejte nasekaný česnek, mrkev a řapíkatý celer na malé kostičky a po dalších 3 minutách zasypte oběma paprikami, saturejkou a přihoďte bobkové listy. Krátce zaestujte, aby se koření rozvonělo a zalijte vývarem. (Pokud jste začínali v klasickém hrnci, teď obsah přelijte do pomalého hrnce.)
- Přisypte dobře propláchnutou čočku beluga, brambory na malé kostičky, sůl, rajský protlak a sekaná rajčata. Vše dobře promíchejte, přikryjte poklicí a hrnec nastavte na 3 hodiny na II. stupeň high. 30 minut před koncem vaření přidejte do hrnce nasekané listy kadeřávku zbavené košťálů a vinný ocet.
PRIMA TIP: Pokud nemáte slow cooker, postupujte stejně na sporáku, čočka bude měkká za cca 30–40 minut.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))