Hustá čočková polévka s klobásou a zeleninou z pomalého hrnce

Moje hodnocení
16x

Pomalý hrnec je báječná vychytávka mezi kuchyňskými přístroji. Jednoduše dáte suroviny do hrnce, pro lepší chuť můžete základ orestovat, přístroj zapnete a pak už se o nic nemusíte starat. Vyzkoušejte třeba výbornou polévku z drobnozrnné čočky s klobásou a spoustou zeleniny, která vydá za hlavní chod.

4 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vnitřní nádobu na vaření z pomalého hrnce dejte na sporák (pokud nemáte typ vhodný na sporák, vezměte jiný hrnec). Rozehřejte v něm olivový olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou nahrubo a paprikovou klobásu na čtvrtkolečka.
  2. Po 5 minutách přidejte nasekaný česnek, mrkev a řapíkatý celer na malé kostičky a po dalších 3 minutách zasypte oběma paprikami, saturejkou a přihoďte bobkové listy. Krátce zaestujte, aby se koření rozvonělo a zalijte vývarem. (Pokud jste začínali v klasickém hrnci, teď obsah přelijte do pomalého hrnce.)
  3. Přisypte dobře propláchnutou čočku beluga, brambory na malé kostičky, sůl, rajský protlak a sekaná rajčata. Vše dobře promíchejte, přikryjte poklicí a hrnec nastavte na 3 hodiny na II. stupeň high. 30 minut před koncem vaření přidejte do hrnce nasekané listy kadeřávku zbavené košťálů a vinný ocet.
PRIMA TIP: Pokud nemáte slow cooker, postupujte stejně na sporáku, čočka bude měkká za cca 30–40 minut.

Vyzkoušejte také klasickou čočkovou polévku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty