Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čočková vyprošťovací polévka s norimberskou klobáskou

6 porcí
do 1 hodiny
Čočková vyprošťovací polévka s norimberskou klobáskou
Čočková vyprošťovací polévka s norimberskou klobáskou Autor: Menu podle Koko
Tahle polévka vás vytáhne i z té největší mizérie. Kombinace červené čočky, chilli, zelí a norimberské klobásy je neodolatelná a v určitých situacích i léčivá. Navíc je polévka nejlepší, když se přes noc rozleží, takže ji můžete (nebo byste spíš měli) vařit předem. Klobásky opékejte před podáváním.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Postavte vývar na plotýnku a nechte ho ohřívat. Oloupejte cibuli, česnek, bramboru a vypouklou stranu řapíkatého celeru. Nakrájejte cibuli nadrobno, zbytek zeleniny a slaninu na malé kostičky. Rozpusťte většinu másla v hrnci s nepřilnavým povrchem a orestujte slaninu, cibuli, brambory i celer. Prolisujte česnek a krátce ho opečte. Hlídejte, ať se nezačne připalovat a nezhořkne.
  2. Poté zalijte obsah hrnce horkým vývarem. Přiveďte k varu. Přeberte čočku, přisypte ji do hrnce a nechte asi 10–13 minut vařit. Rozmixujte polévku ponorným mixérem a vraťte ji na plotýnku.
  3. Zelí překrájejte na 1–2 cm dlouhé kousky. Přidejte ho do polévky i se dvěma lžícemi nálevu. Přidejte všechno koření a nechte ještě aspoň 15 minut provařovat, zkrátka dokud zelí nebude měkké.
  4. Klobásky pokrájejte na centimetrové válečky a na minimu másla je osmahněte dohněda vedle na pánvičce. Přidejte je do hrnce i s výpekem. Pár minut ještě vařte, ochutnávejte a dolaďujte. Pamatujte, že zítra z toho má být polévka, co vás postaví na nohy. Takže nezapomeňte na chilli.
Reklama

Menu podle Koko – kuchařka plná videí

Menu podle Koko Foto:

Veronika Koko Kokešová

Veronika Kokešová, známá coby blogerka a moderátorka Koko, představuje svou první kuchařskou knihu, která obsahuje kapitoly reprezentující konkrétní sezonu nebo surovinu – jídla lze mezi sebou kombinovat podle chuti. Těšit se tak můžete na menu ze dvora i z pastviny, menu houbové, myslivecké, bezmasé či rozkvetlé. A proč je Menu podle Koko – kuchařka plná videí? Každý recept obsahuje QR kód, díky němuž si můžete přehrát video a vařit tak s bezprostřední Koko tváří v tvář.

Videa se od října 2014 postupně spouštějí nejen na blogu, ale také pod názvem Menu podle Koko na nejnavštěvovanější české internetové televizi Stream.cz, která je základnou Veroničiných pořadů MENU domů a MENU v sezoně.

Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Další povedený recept od Koko najdete v novém časopise Prima FRESH, který vychází už 12. listopadu! 

 

Časopis Prima FRESH

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama