Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce

Moje hodnocení
0x

Tahle česká hospodská klasika v moderním provedení potěší všechny milovníky české kuchyně. Karbanátky ochucené plzeňským pivem získají výraznou chuť, kterou ještě umocní jedinečný pikantní nálev. Po pár dnech odležení se chutě krásně propojí a vznikne delikatesa, která se skvěle hodí k čerstvému chlebu a vychlazenému pivu.

10 porcí
30 minut
česká

Karbanátky

Nálev

Postup přípravy

  1. Pečivo nakrájejte na malé kostičky a zalijte pivem. Nechte je chvíli změknout a potom je vymačkejte.

  2. Smíchejte mleté maso s vymačkaným pečivem, vejci, utřeným česnekem, nasekanou cibulí a kořením.

  3. Podle potřeby směs zahustěte strouhankou, vytvarujte karbanátky a obalte je ve strouhance. Osmažte je na oleji dozlatova a nechte vychladnout.

  4. Vodu s octem, kořením, solí a cukrem povařte asi 10 minut. Poté nechte vychladnout.

  5. Nálev sceďte, aby v něm nezůstalo koření. Ochutnejte a dolaďte chuť tak, aby byl o něco výraznější – karbanátky ji během odležení zjemní.

  6. Do sklenice nebo kameninové nádoby vrstvěte karbanátky a cibuli. Zalijte připraveným nálevem tak, aby bylo vše ponořené. Uzavřete a uložte do chladu.

  7. Nechte karbanátky odpočívat 3–5 dní, aby se chutě dokonale spojily. Podávejte s čerstvým pečivem a vychlazeným pivem.

PRIMA TIP: Do nálevu můžete přidat pár koleček čerstvé feferonky nebo špetku sušených chilli vloček – získáte tak ještě pikantnější a zajímavější chuť.

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří

Hospoda Na Spilce na nádvoří plzeňského pivovaru Plzeňský Prazdroj patří mezi největší podniky v České republice a nachází se v prostorách bývalých kvasných sklepů. V roce 2022 prošla výraznou proměnou, a to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i menu. Tým zkušených profesionálů tu vaří jídla z prvotřídních surovin pocházejících zpravidla od lokálních farmářů a často také přímo z plzeňského piva. Zdejší pýchou je pak

perfektně ošetřené a načepované pivo – včetně nefiltrovaného ležáku Pilsner Urquell.

Vyzkoušejte také klasické utopence podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaní utopenci s hořčicí – jediný recept, který potřebujete

Inspirujte se i dalšími recepty na nakládané chuťovky nejen k pivu

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů