Matěj Pospíšil

Nakládané pikantní tvargle v pivu

Moje hodnocení
5x

Nejlahodnější domácí konzerva. Než vyrazíte na výpravu, naskládejte syrečky nebo jiný oblíbený sýr do sklenice, přidejte koření a bylinky, zalijte pivem, dobře uzavřete a uložte do batohu. Při chůzi se dobře promíchají a rychle uzrají. Jen pozor, čím je počasí teplejší, tím rychleji zrají. Doma je ponechte raději pár dní v chladu.

4 porce
10 minut
česká

Suroviny

  • syrečky (Olomoucké tvarůžky) 2 balíčky
  • chilli paprička podle chuti 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • plzeňské pivo 350 ml
  • kmín (drcený kmín) 1 lžíce
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • mletá uzená paprika 1/2 lžičky
  • kuličky zeleného pepře 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Syrečky rozkrájejte na kostky a naskládejte je do uzavíratelné sklenice. Podle chuti nakrájejte chilli papričku nadrobno, nebo ji ponechte vcelku a přidejte k sýru.
  2. Česnek oloupejte a podrťte. Pivo promíchejte s česnekem, kmínem, hořčicí, paprikou a pepřem a přelijte přes syrečky.
  3. Zavíčkujte, protřepte a nechte pár dní odležet v chladu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil Matěj Pospíšil

Jako ilustrátor a grafik vytváří Matěj Pospíšil podobu reklam, filmů a knih. Ve volném čase rád a dobře vaří, a proto se rozhodl své dvě lásky spojit v netradičních kuchařkách. Vyznačují se vtipem, zábavnými kresbami, hovorovým jazykem a skvělými jídly, na které dostanete chuť na první pohled. V roce 2018 vydal kuchařku Sám doma a hladový, teď přichází s neotřelou Country kuchařkou pro všechny milovníky trampování, stanování a života v přírodě. Nabízí jídla na oheň, z kotlíku, z remosky, do vlaku i k vodě, z českých krajů i zahraničních dálav, která si s radostí dáte pod širým nebem i doma v kuchyni.

Vydalo nakladatelství Došel karamel, www.matejpospisil.cz


Přečtěte si také

Recepty