Najděte si recept
Na co máte chuť?

Nakládané pikantní tvargle v pivu
Nejlahodnější domácí konzerva. Než vyrazíte na výpravu, naskládejte syrečky nebo jiný oblíbený sýr do sklenice, přidejte koření a bylinky, zalijte pivem, dobře uzavřete a uložte do batohu. Při chůzi se dobře promíchají a rychle uzrají. Jen pozor, čím je počasí teplejší, tím rychleji zrají. Doma je ponechte raději pár dní v chladu.
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- syrečky (Olomoucké tvarůžky) 2 balíčky
- chilli paprička podle chuti 1 ks
- česnek 2 stroužky
- plzeňské pivo 350 ml
- drcený kmín 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- mletá uzená paprika 1/2 lžičky
- kuličky zeleného pepře 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Syrečky rozkrájejte na kostky a naskládejte je do uzavíratelné sklenice. Podle chuti nakrájejte chilli papričku nadrobno, nebo ji ponechte vcelku a přidejte k sýru.
- Česnek oloupejte a podrťte. Pivo promíchejte s česnekem, kmínem, hořčicí, paprikou a pepřem a přelijte přes syrečky.
- Zavíčkujte, protřepte a nechte pár dní odležet v chladu.
Country kuchařka
Jako ilustrátor a grafik vytváří Matěj Pospíšil podobu reklam, filmů a knih. Ve volném čase rád a dobře vaří, a proto se rozhodl své dvě lásky spojit v netradičních kuchařkách. Vyznačují se vtipem, zábavnými kresbami, hovorovým jazykem a skvělými jídly, na které dostanete chuť na první pohled. V roce 2018 vydal kuchařku Sám doma a hladový, teď přichází s neotřelou Country kuchařkou pro všechny milovníky trampování, stanování a života v přírodě. Nabízí jídla na oheň, z kotlíku, z remosky, do vlaku i k vodě, z českých krajů i zahraničních dálav, která si s radostí dáte pod širým nebem i doma v kuchyni.
Vydalo nakladatelství Došel karamel, www.matejpospisil.cz