zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nakládané pikantní tvargle v pivu
Autor: Country kuchařka Nakládané pikantní tvargle v pivu

Nakládané pikantní tvargle v pivu

Hodnoceno: 2x
Nejlahodnější domácí konzerva. Než vyrazíte na výpravu, naskládejte syrečky nebo jiný oblíbený sýr do sklenice, přidejte koření a bylinky, zalijte pivem, dobře uzavřete a uložte do batohu. Při chůzi se dobře promíchají a rychle uzrají. Jen pozor, čím je počasí teplejší, tím rychleji zrají. Doma je ponechte raději pár dní v chladu.
do 10 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Syrečky rozkrájejte na kostky a naskládejte je do uzavíratelné sklenice. Podle chuti nakrájejte chilli papričku nadrobno, nebo ji ponechte vcelku a přidejte k sýru. 
  2. Česnek oloupejte a podrťte. Pivo promíchejte s česnekem, kmínem, hořčicí, paprikou a pepřem a přelijte přes syrečky. 
  3. Zavíčkujte, protřepte a nechte pár dní odležet v chladu. 
Nakládané pikantní tvargle v pivu
Autor: Country kuchařka Nakládané pikantní tvargle v pivu

reklama

Country kuchařka
Matěj Pospíšil

Jako ilustrátor a grafik vytváří Matěj Pospíšil podobu reklam, filmů a knih. Ve volném čase rád a dobře vaří, a proto se rozhodl své dvě lásky spojit v netradičních kuchařkách. Vyznačují se vtipem, zábavnými kresbami, hovorovým jazykem a skvělými jídly, na které dostanete chuť na první pohled. V roce 2018 vydal kuchařku Sám doma a hladový, teď přichází s neotřelou Country kuchařkou pro všechny milovníky trampování, stanování a života v přírodě. Nabízí jídla na oheň, z kotlíku, z remosky, do vlaku i k vodě, z českých krajů i zahraničních dálav, která si s radostí dáte pod širým nebem i doma v kuchyni.

Vydalo nakladatelství Došel karamel, www.matejpospisil.cz