zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nakládaná pikantní vejce à la utopenci
Autor: Chilli kuchařka Nakládaná pikantní vejce à la utopenci

Nakládaná pikantní vejce à la utopenci

Hodnoceno: 2x
Nakládaná vejce milují v Asii i Austrálii a nechybí ani v hospodě U Vočka v seriálu Simpsonovi. Tak pokud jste si lámali hlavu, jak mohou chutnat, můžete to za tři dny zjistit. Na rozdíl od utopenců nebo naloženého hermelínu jsou tato vejce mnohem zdravější. A uleví prý i při kocovině.
do 30 minut
8–10 porcí

reklama

Suroviny (8–10 porcí)

Nálev:

Postup

  1. Vejce vložte do vroucí vody, 10 minut povařte a poté ihned propláchněte studenou vodou. Nechte vychladnout a oloupejte. 
  2. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a pokrájejte je na plátky. Papričku nakrájejte na tenké plátky. 
  3. Na nálev promíchejte v rendlíku ocet s vodou, solí, cukrem a kořením, zahřívejte k varu, povařte 30 vteřin a nechte mírně zchladnout. 
  4. Do velké sklenice střídavě vrstvěte vejce, cibuli, česnek a papričky. Zalijte teplým lákem, uzavřete a nechte v chladnější místnosti alespoň 3 dny odležet. Pak přesuňte sklenici do lednice a vejce do dvou až tří týdnů spotřebujte. 

PRIMA TIP: Vejce můžete obarvit a dochutit mletým kari, kurkumou či směsí koření tandoori masala. Přidejte lžičku koření do nálevu nebo použijte různé bylinky či jiné koření.

Nakládaná pikantní vejce à la utopenci
Autor: Chilli kuchařka Nakládaná pikantní vejce à la utopenci

reklama

Chilli kuchařka
Kateřina Bičíková

Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší knihovně měla mít čestné místo. Je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním, a hlavně vařením s chilli papričkami. V knize najdete 80 originálních a lety ověřených receptů food editorky Kateřiny Bičíkové doplněných krásnými fotkami Jakuba Jurdiče. Recepty jsou srozumitelně popsané i pro nekuchaře, a kromě geniálních pálivých omáček se můžete těšit na nejpopulárnější pálivé pokrmy z celého světa. (pad thai, chili con carne nebo vindaloo) i české kuchyně (božský pivní guláš či pikantní utopenci), ale myslí se i na vegetariány (spousta receptů, ve kterých vám maso rozhodně chybět nebude), alkoholiky (kapitola plná drinků) a sladkomily (neuvěřitelné, sladce-pálivé dezerty). 

Vydalo nakladatelství CPress.

Související témata: vejce , vejce natvrdo , chilli , utopenci , chuťovky , Malá jídla