Kateřina Bičíková

Nakládaná pikantní vejce à la utopenci

Moje hodnocení
16x

Nakládaná vejce milují v Asii i Austrálii a nechybí ani v hospodě U Vočka v seriálu Simpsonovi. Tak pokud jste si lámali hlavu, jak mohou chutnat, můžete to za tři dny zjistit. Na rozdíl od utopenců nebo naloženého hermelínu jsou tato vejce mnohem zdravější. A uleví prý i při kocovině.

8 porcí
30 minut

Suroviny

Nálev

Postup přípravy

  1. Vejce vložte do vroucí vody, 10 minut povařte a poté ihned propláchněte studenou vodou. Nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a pokrájejte je na plátky. Papričku nakrájejte na tenké plátky.
  3. Na nálev promíchejte v rendlíku ocet s vodou, solí, cukrem a kořením, zahřívejte k varu, povařte 30 vteřin a nechte mírně zchladnout.
  4. Do velké sklenice střídavě vrstvěte vejce, cibuli, česnek a papričky. Zalijte teplým lákem, uzavřete a nechte v chladnější místnosti alespoň 3 dny odležet. Pak přesuňte sklenici do lednice a vejce do dvou až tří týdnů spotřebujte.

PRIMA TIP: Vejce můžete obarvit a dochutit mletým kari, kurkumou či směsí koření tandoori masala. Přidejte lžičku koření do nálevu nebo použijte různé bylinky či jiné koření.

Zdroj receptu

Kateřina Bičíková

Chilli kuchařka Kateřina Bičíková

Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší knihovně měla mít čestné místo. Je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním, a hlavně vařením s chilli papričkami. V knize najdete 80 originálních a lety ověřených receptů food editorky Kateřiny Bičíkové doplněných krásnými fotkami Jakuba Jurdiče. Recepty jsou srozumitelně popsané i pro nekuchaře, a kromě geniálních pálivých omáček se můžete těšit na nejpopulárnější pálivé pokrmy z celého světa. (pad thai, chili con carne nebo vindaloo) i české kuchyně (božský pivní guláš či pikantní utopenci), ale myslí se i na vegetariány (spousta receptů, ve kterých vám maso rozhodně chybět nebude), alkoholiky (kapitola plná drinků) a sladkomily (neuvěřitelné, sladce-pálivé dezerty).

Vydalo nakladatelství CPress.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů