Suroviny
- hermelín 4 ks
- vlašské ořechy 100 g
- česnek 4 stroužky
- cibule 2 ks
- chilli papričky 2 ks
- slunečnicový olej
- tymián (čerstvý )
- rozmarýn (čerstvý )
- majoránka (čerstvý )
Postup přípravy
- Hermelíny podélně rozřízněte na poloviny a lžičkou vydlabejte středy.
- Vydlabaný obsah v misce promíchejte s nasekanými ořechy a utřeným česnekem. Dochuťte solí a pepřem.
- Vydlabané půlky hermelínů naplňte připravenou směsí a přiklopte druhou polovinou sýra.
- Vršky hermelínů posypte čerstvými, čerstvě nasekanými bylinkami a narovnejte do sklenice. Střídavě je prokládejte kroužky cibule a rozříznutými chilli papričkami. Zalijte olejem.
PRIMA TIP: Sedlčanský Hermelín, který má značku Klasa, jsme naložili s BIO česnekem a BIO cibulí. Více o bio výrobcích a národním značení BIO produkt ekologického zemědělství najdete na www.myjsmebio.cz.