Suroviny
- hermelín 4 ks
- česnek 4 stroužky
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- mletá uzená paprika 1 lžička
- grilovací koření 1/2 lžičky
- červená cibule 2 ks
- bobkový list 2 ks
- celý pepř 5 kuliček
- kozí rohy 3 ks
- sterilované feferonky 3 ks
- slunečnicový olej asi 400 ml
Postup přípravy
- Hermelíny vybalte z papíru a podélně je rozřízněte.
- Česnek rozetřete a v misce smíchejte s hořčicí, trochou soli, čerstvě mletého pepře, uzenou paprikou a grilovacím kořením.
- Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka.
- Spodní stranu prokrojeného sýra namažte česnekovou pastou a přikryjte druhou půlkou.
- Do velké sklenice střídavě vrstvěte promazané hermelíny, červenou cibuli, bobkové listy, celý pepř, nakládané feferonky a kozí rohy.
- Obsah sklenice zalijte slunečnicovým olejem, aby byly sýry ponořené, a uzavřete víčkem.
- Nechte odstát jeden den v pokojové teplotě, poté skladujte v lednici a podávejte ideálně po dalších 3-5 dnech, aby se sýry hezky rozležely.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete přidat mletou pálivou pastu nebo kajenský pepř. Koření smíchejte s trochou oleje a směsí potřete hermelíny, než je vložíte do sklenice.
Připravte nakládané hermelíny podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaný hermelín – dokonalá česká chuťovka