Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Utopenci

10-12 porcí
do 30 minut
Utopenci
Utopenci Autor: Gurmet
Pokud si chcete užít tento recept na báječný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje pošmourná rána po veselé noci, je ten pravý čas tyhle krasavce naložit, aby se vám do Silvestra správně rozleželi.
Reklama

Suroviny (10-12 porcí)

nálev:

Reklama

Postup

  1. Špekáčky oloupejte, podélně je rozřízněte, ale nedokrojte (musí zůstat spojené). Cibuli překrojte napůl a pak na půlobloučky. Hořčici promíchejte s pepřem a trochou soli a touto směsí potřete řezy ve špekáčku. Pak sem vložte cibuli, a pokud chcete, kousek také feferonky (není nutné).
  2. Do třílitrové láhve vrstvěte špekáčky, cibuli, koření, feferonky.
  3. Na nálev spolu svařte 400ml vody, ocet, sůl, cukr, koření. Nechte trochu prochladnouta pak jím zalijte špekáčky v láhvi. Láhev uzavřete a pak dejte aspoň a na týden do chladu a temna. Podávejte s chlebem
Reklama

Utopenci Foto: Gurmet

Utopenci, Foto: Gurmet

Gurmet - leden 2014

Časopis Gurmet - Vaše škola vaření

Lednový Gurmet vás vybaví recepty nejen nacukroví, které připravíte v cukuletu, ale také vám nabídne lahůdkový itinerář na oslavu posledního dne v roce a na bohaténovoroční hodování. Od receptu na rychlou severskou lahůdku – tatarák z lososa, přes teplé i studené chuťovky, až po utopence, které vás (nejen) druhý den po bujaré oslavě opět proberou k životu.

Jistě vás v tomto čísle potěší také recepty nasladkosti bílé a kypré jako sníh. Spolu se zvídavou cestovatelkou Janou Karasovou navštívíte Moldavsko a ochutnáte ukázky z jejího gastronomického repertoáru a zahřejete se pořádně horkými drinky. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří budou chtít napravit vánoční stravovací hříchy. Už teď se mohou těšit na recepty, které najdou v rubrice Zdraví – tentokrát jsou to jídla, která prý účinně brzdí stárnutí!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama