reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Utopenci
Autor: Gurmet Utopenci

Nakládaní utopenci s hořčicí - jediný recept, který potřebujete

Hodnoceno: 59x
Pokud si chcete užít tento recept na báječný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje pošmourná rána po veselé noci, je ten pravý čas tyhle krasavce naložit, aby se vám utopenci do Silvestra správně rozleželi.
do 30 minut
10-12 porcí

reklama

Suroviny (10-12 porcí)

nálev:

Postup

  1. Špekáčky oloupejte, podélně je rozřízněte, ale nedokrojte (musí zůstat spojené). Cibuli překrojte napůl a pak na půlobloučky. Hořčici promíchejte s pepřem a trochou soli a touto směsí potřete řezy ve špekáčku. Pak sem vložte cibuli, a pokud chcete, kousek také feferonky (není nutné).
  2. Do třílitrové láhve vrstvěte špekáčky, cibuli, koření, feferonky.
  3. Na nálev spolu svařte 400 ml vody, ocet, sůl, cukr, koření. Nechte trochu prochladnout a pak jím zalijte špekáčky v láhvi. Láhev uzavřete a pak dejte aspoň na týden do chladu a temna. Podávejte s chlebem

Utopenci Foto: Gurmet

Utopenci, Foto: Gurmet

Nakládat nemusíte jen špekáčky! Naložte si i výborné sýry :)

reklama

Související témata: utopenci , špekáčky , buřty , Malá jídla , Česká kuchyně