Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Nakládaní utopenci s hořčicí - jediný recept, který potřebujete
Pokud si chcete užít tento recept na báječný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje pošmourná rána po veselé noci, je ten pravý čas tyhle krasavce naložit, aby se vám utopenci do Silvestra správně rozleželi.
do 30 minut
10-12 porcí
Suroviny (10-12 porcí)
- špekáčky 12 ks
- Cibule 10 ks
- plnotučná hořčice 3 lžíce
- mletý pepř
- feferonky dle chuti
- Česnek 4 stroužky
nálev:
- Voda 400 ml
- Ocet 250 ml
- Sůl 1 lžička
- krupicový cukr 1 lžíce
- nové koření 10 kuliček
- bobkové listy 10 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Špekáčky oloupejte, podélně je rozřízněte, ale nedokrojte (musí zůstat spojené). Cibuli překrojte napůl a pak na půlobloučky. Hořčici promíchejte s pepřem a trochou soli a touto směsí potřete řezy ve špekáčku. Pak sem vložte cibuli, a pokud chcete, kousek také feferonky (není nutné).
- Do třílitrové láhve vrstvěte špekáčky, cibuli, koření, feferonky.
- Na nálev spolu svařte 400 ml vody, ocet, sůl, cukr, koření. Nechte trochu prochladnout a pak jím zalijte špekáčky v láhvi. Láhev uzavřete a pak dejte aspoň na týden do chladu a temna. Podávejte s chlebem
Utopenci, Foto: Gurmet