Suroviny
Nálev
- voda 400 ml
- ocet 250 ml
- sůl 1 lžička
- cukr krupice 1 lžíce
- nové koření 10 kuliček
- bobkový list 10 ks
Připravte výborné nakládané utopence podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
Špekáčky oloupejte, podélně je rozřízněte, ale nedokrojte (musí zůstat spojené). Cibuli překrojte napůl a pak na půlobloučky. Hořčici promíchejte s pepřem a trochou soli a touto směsí potřete řezy ve špekáčku. Pak sem vložte cibuli, a pokud chcete, kousek také feferonky (není nutné).
Do třílitrové láhve vrstvěte špekáčky, cibuli, koření, feferonky.
Na nálev spolu svařte 400 ml vody, ocet, sůl, cukr, koření. Nechte trochu prochladnout a pak jím zalijte špekáčky v láhvi. Láhev uzavřete a pak dejte aspoň na týden do chladu a temna. Podávejte s chlebem.
Vyzkoušejte také recept na výborné špekáčky pečené na černém pivu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Špekáčky na černém pivu – jednoduchý recept na hospodskou klasiku
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Recepty se špekáčky v hlavní roliPřipravte výborné nakládané utopence podle návodného videoreceptu