návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

2 porce
do 10 minut
Nakládaný houbařský hermelín á la kulajda
Nakládaný houbařský hermelín á la kulajda Autor: archiv Sedlčanský Hermelín
Pokud patříte mezi zapřísáhlé milovníky kulajdy, budet vás bavit i tento recept na nakládaný hermelín. Nechybí v něm houby, vejce, kopr ani ocet – zkrátka prověřená kombinace chutí. S tímhle pohoštěním určitě u svých hostů zabodujete chutí i originalitou :)

Postup

  1. Houbičky slejte z nálevu, ale nechte je tak, aby byly i přesto trošku nasáklé. Nechejte odpočinout. Cibuli a česnek oloupejte a spolu rozmixujte takřka na mazlavou kaši buď nožem, nebo pomocí ručního mixéru. Přidejte kapku oleje, osolte a rozmíchejte. Jednu cibuli nakrájejte na kolečka.
  2. Hermelíny podélně rozkrojte a vetřete do nich cibulovo-česnekovou pastu a znovu překryjte.
  3. Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka. Kopr nasekejte najemno a smíchejte s octem a hořčicí.
  4. Takto připravené suroviny začněte vrstvit do sklenice. Na dno sýr, na něj vrstvu natvrdo uvařených vajec, přidejte lžíci koprové remulády, kolečka bílé cibule, bobkový list a jalovec.
  5. Takto opakujte, až je sklenice zaplněná pod okraj. Nakonec zalejte rostlinným olejem, aby bylo cca 2 centimetry nad okrajem sklenice volno.
  6. Řádně zaklapněte a nechte tuhle naloženou hermelínovou variaci na kulajdu uležet při pokojové teplotě 3 dny. Poté konzumujte ideálně s čerstvým tmavým kváskovým chlebíkem.