Neplecha na plechu

Pikantní čínská polévka s vejcem

Moje hodnocení
1x

Pikantní, plná tofu i masa, ale hlavně nenáročná. Tak by se dala popsat čínská polévka, kterou můžete bez větších obtíží uvařit doma i vy. A pokud jste si nějakou takovou oblíbili v asijské restauraci, určitě je to tip právě pro vás.

3 porce
30 minut
čínská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Vodu nalijte do hrnce, vložte do ní očištěné kuřecí prso a nechte 20 minut vařit. Houby vložte do misky, zalijte je teplou vodou a nechte 15 minut namáčet.
  2. Než se prso uvaří a houby nabydou, připravte si ostatní suroviny. Tofu nakrájejte na kostičky a bambusové výhonky na nudličky. Až houby nasáknou vodu a stanou se měkké, nakrájejte je na tenké plátky.
  3. Uvařené kuřecí prso vyndejte z vývaru (vývar ponechte) a nakrájejte napříč vláken stejnoměrně na nudličky a spolu s ostatními surovinami (tofu, houby, bambusové výhonky) je vložte zpět do vývaru, který posléze přiveďte k varu.
  4. Polévku ochuťte sójovou omáčkou, solí a pepřem. V případě, že vývar není dostatečně silný, je možné do polévky přidat i kuřecí bujón.
  5. Bramborový škrob rozpusťte v troše studené vody a za stálého míchání nalijte do horké polévky. Polévka tak zhoustne.
  6. Nyní polévku dochuťte octem a na závěr do ní zamíchejte vejce, které si předtím lehce rozšlehejte v menší misce. Polévku dozdobte pažitkou a ještě horkou podávejte.

Další tip na skvělou polévku, kterou musíte vyzkoušet. Pusťte si videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE

A nebo si vyberte i v dalším našem polévkovém repertoáru:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty