Suroviny
- kuřecí prsa 1 ks
- voda 1 l
- Jidášovo ucho (sušené) 2 ks
- tofu 60 g
- bambusové výhonky (z konzervy) 60 g
- vejce 2 ks
- sójová omáčka 2 lžíce
- bramborový škrob 1 lžička
- ocet 1 lžička
- sůl
- pepř
- pažitka (na posypání)
Postup přípravy:
- Vodu nalijte do hrnce, vložte do ní očištěné kuřecí prso a nechte 20 minut vařit. Houby vložte do misky, zalijte je teplou vodou a nechte 15 minut namáčet.
- Než se prso uvaří a houby nabydou, připravte si ostatní suroviny. Tofu nakrájejte na kostičky a bambusové výhonky na nudličky. Až houby nasáknou vodu a stanou se měkké, nakrájejte je na tenké plátky.
- Uvařené kuřecí prso vyndejte z vývaru (vývar ponechte) a nakrájejte napříč vláken stejnoměrně na nudličky a spolu s ostatními surovinami (tofu, houby, bambusové výhonky) je vložte zpět do vývaru, který posléze přiveďte k varu.
- Polévku ochuťte sójovou omáčkou, solí a pepřem. V případě, že vývar není dostatečně silný, je možné do polévky přidat i kuřecí bujón.
- Bramborový škrob rozpusťte v troše studené vody a za stálého míchání nalijte do horké polévky. Polévka tak zhoustne.
- Nyní polévku dochuťte octem a na závěr do ní zamíchejte vejce, které si předtím lehce rozšlehejte v menší misce. Polévku dozdobte pažitkou a ještě horkou podávejte.
Další tip na skvělou polévku, kterou musíte vyzkoušet. Pusťte si videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE
A nebo si vyberte i v dalším našem polévkovém repertoáru: