Suroviny
- kuřecí paličky 600 g
- mrkev 3 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- pórek 1 ks
- cibule 2 ks
- česnek 5 stroužků
- voda 3 litry
- sůl
- česneková pasta (Podravka Natur) 2 lžičky
- zeleninová pasta (Podravka Natur) 2 lžíce
- italské těstoviny (drobné, např. orzo, ditalini, stelline) 300 g
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel
- strouhaný parmazán
Postup přípravy
- Do hrnce dejte kuřecí paličky, očištěnou mrkev, řapíkatý celer, pórek, oloupanou a rozkrojenou cibuli a oloupané stroužky česneku. Vše zalijte vlažnou vodou a osolte.
- Přiveďte k varu, seberte z povrchu pěnu a zmírněte oheň. Na mírném ohni vařte po pokličkou 45–60 minut.
- Z vývaru vyndejte kuřecí paličky na talíř a nechte je chvíli zchladnout. Poté z nich oberte maso, kůži a kosti vyhoďte.
- Děrovanou lžící přendejte všechnu zeleninu z vývaru do blenderu, přidejte česnekovou a zeleninovou pastu Podravka Natur a přilijte dvě naběračky vývaru. Rozmixujte dohladka.
- Zeleninovou směs vraťte do vývaru v hrnci, dochuťte solí a pepřem dle chuti a přiveďte znovu k varu. Přisypte vybrané těstoviny a uvařte je v polévce podle návodu na obalu.
- Nakonec do polévky vložte obrané kuřecí maso a přisypte nasekanou petržel.
- Nandejte na talíře a posypte nastrouhaným parmazánem.
PRIMA TIP: Polévku můžete připravit i v bezmasé verzi. Jednoduše dejte do hrnce vařit pouze zeleninu. Na dochucení poté použijte větší množství zeleninové pasty Podravka Natur, která dodá polévce výraznější chuť. Trik s rozmixovanou zeleninou v polévce oceníte, pokud máte doma například děti, které kousky zeleniny pitvají ven z talíře.
Italský penicilin zeleninová polévka pastina s kuřecím masem Zdroj: Podravka
Vyzkoušejte nové kořenící pasty od Podravky
Usnadněte si práci v kuchyni s novými kořenícími pastami značky Podravka Natur. V nabídce je pasta česneková, cibulová a zeleninová. Perfektně dochutí polévky, omáčky i dušená jídla, hodí se i pro přípravu různých směsí z pánve nebo asijských curry. Vyhněte se otravnému loupání, čištění a krájení a mějte česnek či cibuli stále po ruce ve skleničce v lednici. Zeleninovou pastou dochutíte třeba krémové polévky. Všechny pasty mají čistě přírodní složení s minimem soli a jsou bezlepkové.
Kořenící pasty Podravka Zdroj: Podravka
Vyzkoušejte také výtečnou milionovou polévku z kořenové zeleniny s vejcem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE