Italský penicilin – zeleninová polévka pastina s kuřecím masem vás postaví na nohy

Moje hodnocení
1x

Pastina je název pro všechny drobné italské těstoviny jako je například orzo rýže, risoni, stelline nebo ditalini. Zároveň je to označení oblíbené polévky, v které tyto těstoviny nechybějí. Když vás bude škrábat v krku, česká či moravská babička vám nejspíše uvaří slepičí vývar s nudlemi, italská nonna vsadí právě na pastinu.

8 porcí
90 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte kuřecí paličky, očištěnou mrkev, řapíkatý celer, pórek, oloupanou a rozkrojenou cibuli a oloupané stroužky česneku. Vše zalijte vlažnou vodou a osolte.
  2. Přiveďte k varu, seberte z povrchu pěnu a zmírněte oheň. Na mírném ohni vařte po pokličkou 45–60 minut.
  3. Z vývaru vyndejte kuřecí paličky na talíř a nechte je chvíli zchladnout. Poté z nich oberte maso, kůži a kosti vyhoďte.
  4. Děrovanou lžící přendejte všechnu zeleninu z vývaru do blenderu, přidejte česnekovou a zeleninovou pastu Podravka Natur a přilijte dvě naběračky vývaru. Rozmixujte dohladka.
  5. Zeleninovou směs vraťte do vývaru v hrnci, dochuťte solí a pepřem dle chuti a přiveďte znovu k varu. Přisypte vybrané těstoviny a uvařte je v polévce podle návodu na obalu.
  6. Nakonec do polévky vložte obrané kuřecí maso a přisypte nasekanou petržel.
  7. Nandejte na talíře a posypte nastrouhaným parmazánem.
PRIMA TIP: Polévku můžete připravit i v bezmasé verzi. Jednoduše dejte do hrnce vařit pouze zeleninu. Na dochucení poté použijte větší množství zeleninové pasty Podravka Natur, která dodá polévce výraznější chuť. Trik s rozmixovanou zeleninou v polévce oceníte, pokud máte doma například děti, které kousky zeleniny pitvají ven z talíře.

Vyzkoušejte nové kořenící pasty od Podravky

Usnadněte si práci v kuchyni s novými kořenícími pastami značky Podravka Natur. V nabídce je pasta česneková, cibulová a zeleninová. Perfektně dochutí polévky, omáčky i dušená jídla, hodí se i pro přípravu různých směsí z pánve nebo asijských curry. Vyhněte se otravnému loupání, čištění a krájení a mějte česnek či cibuli stále po ruce ve skleničce v lednici. Zeleninovou pastou dochutíte třeba krémové polévky. Všechny pasty mají čistě přírodní složení s minimem soli a jsou bezlepkové.

Vyzkoušejte také výtečnou milionovou polévku z kořenové zeleniny s vejcem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty