redakce Prima FRESH

Polévka z pečeného pastináku s česnekem, bílými fazolemi a šalvějí

Moje hodnocení
5x

Prosté, téměř skromné suroviny v neobvyklém spojení a po pečlivé přípravě, která z polévky udělá sametovou lahůdku, hodnou povýšení do šlechtického stavu.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. kousky pastináku a cibule a česnek promíchete v pekáči, zakapejte olejem, osolte a opepřete-pečte 35 až 45 minut, až budou měkké a u okrajů se začnou připékat.
  2. K zelenině v pekáči vsypte scezené fazole (hrst si ponechte stranou k podávání) a vraťte ještě na 5 minut do trouby.
  3. Vývar v hrnci uveďte do mírného varu, vsypte k němu upečenou zeleninu s fazolemi a veškerou šťávu z pekáče. Přidejte nakrájenou šalvěj a polévku rozmixujte, případně dochuťte.
  4. Polévku rozlijte do talířů nebo misek, přidejte celé fazolky, zakápněte olivovým olejem a ozdobte celými, na oleji osmaženými lístky šalvěje.

Vyzkoušejte i delikátní krémovou hrachovou polévku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty